Ata için koştular

82. Büyük Atatürk Koşusu Askeri Hastane-Heykel arasındaki parkurda yapıldı.

Ata için koştular

RECAİ UYSAL

281 sporcunun katıldığı organizasyonda erkekler genel sıralamada Levent Kuva 16.59.44’lük derecesiyle, kadınlarda ise Dilek Aka 22.55’lik derecesiyle birinci olmayı başardı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 82. Büyük Atatürk Koşusu dün yapıldı. Çekirge Askeri Hastane önünden start alan organizasyonda sporcular, 5 bin metrelik parkurda Heykel’e en kısa sürede ulaşabilmek için mücadele ettiler. 5 kilometrelik parkurda yapılan yarışta 281 sporcu mücadele ederken, kadınlarda Dilek Aka, erkeklerde Levent Kuva birinci sırada yer aldı. Son yılların en yüksek katılımına sahne olan organizasyonda 207 erkek, 74 kadın sporcu dereceye girme mücadelesi verdi.

KÜRSÜYE ÇIKTILAR

Çekirge Askeri Hastanesi önünden verilen startla başlayan yarışta kadınlarda Dilek Aka 22.55’lik derecesiyle ilk sırayı alırken, Seda Altın Turhan 25.12’lik derecesiyle ikinci ve Hatice Çiftçi de 25.40’lık derecesiyle üçüncü oldu. Levent Kuva’nın 16.59.44’lük derecesiyle birinci olduğu erkeklerde Ekrem Mercan 17.39.95’lik derecesiyle ikinci, Ercan Torun da 17.54.44’lük derecesiyle üçüncülük kürsüsüne çıktı. Kadınlarda Adım Adım Bursa, erkeklerde Tofaş takım halinde zirvede yer alırken, kadınlarda ikinci Oyak Renault, üçüncü Bursa Karsan Otomotiv üçüncü oldu. Erkeklerde ikinci Yıldırım Belediyespor, üçüncü ise Mustafakemalpaşa Belediyespor oldu.

Çekirge Askeri Hastane önünde start alan ve Heykel’de sona eren organizasyonda sporcular rakiplerini geride bırakabilmek için kıyasıya mücadele ettiler.

Yarışlar sonunda kadınlarda dereceye giren sporculara madalyalarını ve takımlara kupalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Mehmet Demirci verdi.

Heykel’de sona eren yarışta renkli görüntüler de yaşandı. Oktay Can isimli sporcu, finişe beraber geldiği Ayşegül Tiker’e evlenme teklifi etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X