Atatürk Havalimanı saldırısında 6 tahliye

Atatürk Havalimanı’nda 28 Haziran 2016’da 46 kişinin yaşamını yitirdiği ve 163 kişinin yaralandığı terör örgütü DEAŞ’ın gerçekleştirdiği terör saldırısıyla ilgili 42’si tutuklu 4’ü firari 46 sanığın yargılandığı davada, mahkeme 6 sanığın tahliyesine karar

Atatürk Havalimanı saldırısında 6 tahliye

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmada, mahkeme verdiği aradan sonra ara kararını açıkladı.

 

Mahkeme heyeti, mevcut delil durumu, sanıkların savunmalarının alınmış olması ve dosya kapsamını göz önüne alarak, tutuklu sanıklar Mahmut Tezin, Harun İçoğlu, Doğan Değerli, Faruk Yazıd, Gulmakhmad Salımov ve Ahmed Bin Hamed’in haklarında, yurt dışına çıkış yasağı koyarak, tahliye kararı verdi.

 

Tutuklu 36 sanığın ise üzerlerine atılı suçların niteliği, kaçma şüphelerinin bulunması, olay yeri inceleme tutanakları, HTS kayıtları ve kuvvetli suç şüphesi bulunması nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına hükmeden mahkeme, katılma taleplerinin de kabulüne hükmetti.

 

Duruşma, 18 Ocak 2018’e Bakırköy Adalet Sarayı’nda görülmesi için erteledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X