‘Atatürk tekelciliği yapmıyoruz’

CHP Sözcüsü Tezcan, ‘Atatürk’ü seviyoruz ama Atatürk tekelciliği yapmıyoruz. Atatürk, milletimizin ortak değeridir, herkesin sevmesini, anlamasını istiyoruz’ dedi.

‘Atatürk tekelciliği yapmıyoruz’

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79. yılında bir kez daha andıklarını belirterek, 10 Kasım’da vatandaşların akın akın Anıtkabir’e gittiğini ifade etti. Tezcan, ‘Atatürk’ün büyüklüğü her geçen gün bir kere daha anlaşılıyor. Bölgede, dünyada, Türkiye’de yaşananlara baktığımızda Atatürk’ün ne büyük bir lider olduğunu bir kere daha görüyoruz. Atatürk bizim ortak değerimiz. Atatürk’ü seviyoruz ama Atatürk tekelciliği yapmıyoruz. Atatürk, milletimizin ortak değeridir, herkesin sevmesini, anlamasını istiyoruz’ diye konuştu. Atatürk tekelciliği yapmanın Atatürk’ün değerini hafifleteceğini, Atatürk sevgisini azaltacağını bildiklerini aktaran CHP’li Tezcan, şöyle konuştu:

TEKRAR MÜFREDATA KOYUN…

’10 Kasım, en azından herkesin Atatürk’ü hatırlaması açısından bizi mutlu etti ancak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamanın bize, bürokrasiye yüklediği görevler var. Bunların gerçekleşmesini de bekliyoruz. ‘Bütün kötülüklerin sebebi tek partidir’ demekten uzaklaşmamız gerek. Tarihten husumet değil, ders çıkarmamız gerektiğini de bileceğiz. Türkiye’nin çok partili hayata geçmek için harcadığı emekleri bilmemiz gerek. Atatürk’ü anlayıp sevdiğimizi ifade ettikten sonra hızla yetkili kesimlerin şunu yapması lazım, derhal müfredattan çıkardığınız Atatürk’ü müfredata koyalım. Koyalım ki gelecek nesiller de Atatürk’ü tanısın. Mesela, haremlik selamlık okul sevdasından vazgeçelim. Eğitim sistemimizin aklı ve bilimi ön plana çıkararak gelin yeniden düzenleyelim. İnanıyoruz ki 10 Kasım’daki bu dönüşüm olumlu sonuçlara yol açacaktır. Bunu hem bekleyeceğiz, hem takibini yapacağız.’

OFF-SHORE AHLAKİ DEĞİL…

Vergi cennetleri olarak tanımladığı off-shore merkezlerine değinen Bülent Tezcan, ilgili kanunda ‘bu vergi cennetlerinden’ parasını getirenlerden yüzde 30 vergi alınacağının yazdığını ancak nerelerin ‘vergi cenneti’ olduğunun bir türlü belirlenmediğini kaydetti. ’11 yıl geçti vergi cennetlerinin nereler olduğunu Bakanlar Kurulu belirleyemedi’ diyen Bülent Tezcan, ‘Devleti yönetenler vergi almak için vergi cennetlerini bulmakta zorlanırken, çocuklarına şirket kurdurmak için hemen tespit ediyorlar. Başbakan Binali Yıldırım’ın çocuklarının yakınlarının buralarda şirketleri olduğu ortaya çıktı. Bu ahlaki bir durum değildir. Bir ülkenin başbakanını çocuklarının vergiden kaçmak için vergi cennetlerinde şirket kurmaları ahlaki değildir’ ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X