‘Atatürk’e yoğun bir ilginin olması bizi mutlu ediyor’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Son günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yoğun bir ilginin olması, bizi son derece mutlu ediyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti halkının ortak değeridir.” dedi.

‘Atatürk’e yoğun bir ilginin olması bizi mutlu ediyor’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nilüfer Belediyesince yaptırılan Beşevler Jimnastik Salonu’nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP’li belediye başkanlarına bütün vatandaşlara eşit davranmaları ve harcanan her kuruşun hesabını halka vermeleri konularında nasihat verdiğini söyledi.

 

Her kuruşun hesabını verdiklerini ve herkese eşit davrandıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ‘Toplanan her kuruş verginin hesabını parlamento, millete vermek zorundadır’ diyor. Bütçenin uzun süre tartışılmasının temelinde de bu yatar. Her yurttaşa eşit davranılması da Gazi Mustafa Kemal’in hedeflerinden biridir. Çünkü o, Cumhuriyet’i kurdu.” diye konuştu.

 

“2019’da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığını alacağız”

 

Bursalılara bir sözü olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

 

“Bursa’da 2019’da sizlerin desteğiyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığını alacağız. Bu konuda kararlıyız, alacağız. Bursa’yı eski görkemli günlerine kavuşturacağız. Bursa’nın kimliğini sadece Bursa’ya, Türkiye’ye değil bütün dünyaya duyuracağız. Osmanlı’ya başkentlik yapmış olan Bursa, kimliğini bütün dünyaya özgürce haykırabilmelidir. Bunun yolunu açacağız. Kırsalda yaşayan çok sayıda vatandaşımızın şikayeti var; ‘Geçinemiyoruz’ diyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanlığını aldıktan sonra kent ile kırsal arasında barışı, ekonomik gücü, kaynak transferini sağlayacağız. Hiçbir çiftçi, ‘Benim gelirim yok, mahvoldum, aç kaldım, ürünümü satamıyorum’ demeyecektir. Büyükşehir ile kırsal arasında uyumu sağlayacağız.”

 

“Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti halkının ortak değeridir”

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e son günlerde yoğun bir ilgi olduğunu bunun da kendisini son derece mutlu ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

 

“Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizim ortak değerimizdir. Hangi siyasi görüşten, kimlikten, inançtan olursak olalım Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti halkının ortak değeridir. Ortak değerimize sahip çıkmak, hepimizin görevidir ama ortak değerimize sahip çıkarken birilerini karalayarak, kötüleyerek yola çıkarsak samimi olmadığımız ortaya çıkar. Ben, CHP Genel Başkanı olarak bu ülkede taş taş üstüne koyan ve bugün hayatta olmayan bütün siyasilere şükran borçluyum, hepsini saygıyla anarım. Hiç kimsenin arkasından kötü söz söylemem. Bir şey söylemek gerekiyorsa onlara şükranlarımı gönderirim ve rahmet dilerim. Birileri, Gazi Mustafa Kemal’den örnek verip, hayatta olmayan başka bir siyasiye kötü laf ediyorsa Gazi Mustafa Kemal’in yoldaşını beğenmediğini, aslında gönlünde Gazi Mustafa Kemal’i de istemediğini gösteriyor. Biz, bütün duygularımızda, söylemlerimizde samimi olmak zorundayız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X