‘Atatürk’le konuşuyorum, ben buradayım diyor’

Fatma Girik, “Denizin uçsuz maviliğine bakıyorum, Atatürk de bana bakıyor masmavi gözleriyle. Gülümsüyor ve ‘Ben buradayım, yanınızdayım’ diyor” sözleriyle Atatürk’e olan özlemini dile getirdi.

‘Atatürk’le konuşuyorum, ben buradayım diyor’

Türk sinamasının efsane isimlerinden Fatma Girik, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevgisini ve özlemini, Atatürk’ün 79. ölüm yıl dönümünde yine çok konuşulacak sözlerle dile getirdi.

 

“HEP O TÜRKÜYÜ DİNLİYORUM”

 

Fatma Girik, Atatürk’ün 79’uncu ölüm yıldönümü öncesinde duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Aşık Mahzuni Şerif’in yazdığı, Selda Bağcan’ın söylediği ‘Sarı Saçlım Mavi Gözlüm’ türküsü öyle güzel anlatıyor ki Atamıza olan özlemimizi. Durmadan bu türküyü dinliyorum. Dinlerken de hep gözlerim nemleniyor, yüreğimin çarpıntısı artıyor. Geldim 75 yaşına, bu heyecanı halen hissediyorum. Bir 75 yıl daha yaşasam, bu çarpıntı ve Atatürk, Cumhuriyet aşkım devam edecek biliyorum.”

 

“ATATÜRK BANA BAKIYOR”

 

Usta sanatçı, sözlerine şöyle devam etti: “Bu ara sık sık düşünüyorum, Atatürk olmasıydı halimiz ne olurdu diye. Konuşamıyorum, gülemiyorum, uyuyamıyorum, karanlığa gömülüyorum. Sonra kafamı kaldırıyorum, denizin uçsuz maviliğine bakıyorum, Atatürk de bana bakıyor masmavi gözleriyle. Gülümsüyor ve ‘Ben buradayım, yanınızdayım’ diyor. Rahatlıyorum, nefes alabiliyorum. O hep bizimle birlikte ve olmaya devam edecek.”

 

“ARKADAŞIM, SEVGİLİM, CANIM, CİĞERİM”

 

Cumhuriyet’in ve Mustafa Kemal Atatürk’ün vazgeçilmezi olduğunu her fırsatta belirten Fatma Girik’in şu sözleri de uzun süre gündemde yer almıştı; “Ben kadın olarak Atatürk’ün bana verdiği hakları kimselere vermem “Atatürk benim anam, babam, arkadaşım, sevgilim, canım, ciğerim. O benim gözüm. Demokrasim, bayrağım, yurdum, ülkem, her şeyim… Olmazsa olmazım…

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı … Bu bayramlar benim olmazsa olmazlarım. Çünkü bana bunların hepsini Cumhuriyet’le birlikte Atatürk verdi.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X