Ateş yanığı armutları tehdit ediyor

Bursa’da armut ağaçlarında görülen ateş yanığı hastalığı konusunda çiftçiler bilgilendirildi.

Ateş yanığı armutları tehdit ediyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM), Bitki Sağlığı Araştırmaları Derneği tarafından Gold Otel’de yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında görülen ateş yanığı hastalığı hakkında panel düzenlendi. “Bahçeni yakından izle, zamanında ilaçla, paran cebinde kalsın, çiçeğin dalında” sloganı ile tertiplenen panele Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, TAGEM Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanı Doç. Dr. Birol Akbaş ile araştırmacılar ve çiftçiler katıldı. 

Daire Başkanı Birol Akbaş, ateş yanığı hastalığının Türkiye’de ilk defa 1985 yılında Afyon’da tespit edildiğini ve hızla yayıldığını ifade ederek, “Genel müdürlüğümüz tarafından araştırma kuruluşları ve üniversiteler ile hastalıkla mücadele için birçok araştırma yürüttük. Avrupa Birliği ülkelerinden 19 farklı kurumun iştirakiyle yürütülen uluslararası bir projede hastalığın tespit yöntemleriyle ilgili yeni veriler elde ettik. Meyve ağaçlarında hastalık olan üreticilerimize bunları anlatacağız” dedi. 

İki gün sürecek panelin ilk gününde ateş yanığı hastalığı konusunda yapılan araştırmalarda elde edilen veriler çiftçilerle paylaşıldı. Panelin ikinci gününde ise Gürsu ilçesindeki armut bahçelerinde incelemelerde bulunulacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X