Atina izin vermedi, istikamet Mersin

Suriye’ye petrol taşıdığı şüphesiyle Cebelitarık’ta alıkonan İran’a ait Adrian Darya 1 isimli tanker serbest bırakılmasının ardından rotasını Yunanistan’dan Türkiye’ye çevirdi.

Atina izin vermedi, istikamet Mersin

Tanker Yunanistan’ın Kalamata limanına gidiyordu, ancak Atina yönetimi geminin ülke limanlarına yanaşmasına izin vermeyeceklerini açıklayınca 

rotayı Mersin limanına doğru değiştirdi. Buna göre, tankerin 31 Ağustos’ta Mersin’e yanaşması öngörülüyor. Ancak kaptanların gemilerin rotasını istedikleri gibi değiştirebildikleri, rota değişikliğinin tankerin Mersin’e gideceği anlamına gelmeyeceği belirtildi.

ABD, terörist olarak kabul ettiği İran Devrim Muhafızları’nın kontrolünde olduğunu söylediği gemiye yardım edilmemesi çağrısında bulunmuştu.

Eski ismi Grace 1 olan tanker İran petrolünü Avrupa Birliği’nin (AB) yaptırım kararlarına aykırı olarak Suriye’ye taşıdığı gerekçesiyle 4 Temmuz Cebelitarık’ta alıkonmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X