AVM’de bombalı saldırı hazırlığına 4 tutuklama

İstanbul Bayrampaşa’da bir alışveriş merkezinin otoparkında, eylem hazırlığındayken yakalanan terör örgütü DEAŞ üyesi 2’si kadın 4 kişi tutuklandı.

AVM’de bombalı saldırı hazırlığına 4 tutuklama

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen şüphelilerin savcılık ifadesi tamamlandı. Şüpheliler, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

 

Savcılığın sevk yazısında, DEAŞ adına İstanbul’da büyük bir eylem hazırlığı içinde olan 4 şüphelinin, 27 Ekim tarihinde Bayrampaşa’da bulunan alışveriş merkezinin emanet dolabına imal ettikleri bombayı sakladıkları, bir gün sonra da bu alışveriş merkezine bomba yüklü motosiklet ve araçla geldikleri ancak eylemi gerçekleştiremeden, polislerin yaptıkları operasyon sonucu yakalandıkları belirtildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan yabancı uyruklu iki şüphelinin ise, eylem saatlerinde 4 DEAŞ’lının çocuklarına baktıkları anlatılan sevk yazısında, bu kişilerin de terör örgütüne yardım ettikleri vurgulandı.

 

Nöbetçi hakimlik, şüpheliler Mücahit Ş, Can Y, Sezgen P. ve Hatice Y’nin “silahlı terör örgütü üyeliği”, “tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak” ve “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlarından tutuklanmalarına karar verdi.

 

Şüphelilerin, keşiflerde deşifre olmamak için sürekli yanlarında bulundurduğu çocuklarını, eylem öncesi emanet ettikleri belirtilen yabancı uyruklu çift ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Bu arada, operasyonda kurtarılan 5 çocuk koruma altına alındı.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 28 Ekim’de düzenlenen operasyonda eylem hazırlığındaki 4 kişi yakalanmıştı.

 

Zanlılar alışveriş merkezinin otoparkına bombalı araç ve motosiklet bırakarak kaçmaya çalışırken yakalanmış, alışveriş merkezinde yapılan aramalarda, 4’ü sırt çantalı canlı bomba yeleği, 4’ü mikrodalga fırınlı bomba olmak üzere 66 bomba ile 2 silah ve çok sayıda mermi ele geçirilmişti.

 

Şüphelilere ait Esenyurt’taki hücre evinde 4 mutfak tüpü, 2 bidon kimyasal madde, 2 bidon benzin, yüklü miktarda amonyum nitrat, demir bilye ve bomba yapımında kullanılan düzenek bulunduğu, Arnavutköy’deki hücre evinde ise 25 mutfak tüpü, 2 bidon kimyasal madde, 2 bidon benzin, yüklü miktarda amonyum nitrat ve demir bilye ile bomba yapımında kullanılan düzenek ele geçirildiği bildirilmişti.

 

Daha sonra düzenlenen operasyonda, şüphelilerin çocuklarını emanet ettiği belirtilen yabancı uyruklu 2 kişi de gözaltına alınmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X