Avrupa’da Türkiye gecesi

Ukrayna’da aldığı skor ve oynadığı futbolla eleştirilen A Milliler, Eskişehir’de konuk ettiği güçlü rakibi Hırvatistan’ı 75’te bulduğu golle geçerek çok önemli bir galibiyete imza attı. A Milli Basketbol Takımımız ise, Belçika’yı devirerek gruptan çıkmay

Avrupa’da Türkiye gecesi

A Milli Takımımız, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’ndaki 8. maçında  Hırvatistan’ı Cenk Tosun’un golüyle geçerek puanını 14’e yükseltti ve şansını sürdürdü. Maça Hırvatistan daha istekli başladı. 2. dakikada Modric’in pasında Kalinic’in bekletmeden çektiği şut, kaleci Volkan Babacan’ın kucağında kaldı. 5.dakikada Hırvatistan yine etkili geldi. Ceza sahası içinde kaleci Volkan Babacan ile karşı karşıya kalan Kovacic’in sağ çaprazdan sert şutunu tecrübeli file bekçisi güçlükle kornere çeldi. 10’da Modric’in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Burak Yılmaz’ın ters vuruşunda top yan direğe çarptı ve oyun alanına geri döndü. 

1 dakika sonra  A Milli Takım net bir pozisyondan yararlanamadı. Oğuzhan’ın ara pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Arda Turan, pasında Cenk Tosun mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Bu dakikadan sonra her iki takım da kontrollü oyunu tercih etti ve devre golsüz eşitlikle tamamlandı. Mücadelenin ikinci 45 dakikasında ay yıldızlılar özellikle savunmada daha sağlam bir görüntü sergileyerek kontrolü oyunu tercih etti ve kontrataklarla gol aradı. 75. dakikada Oğuzhan’ın sert şutunda top kaleciden döndü ve tamamlayan Cenk Tosun, A Milli Takımı 1-0 öne geçirdi. Kalan dakikalar Hırvatistan üstünlüğünde geçse de rakibe şans tanımayan Türkiye sahadan 1-0 galip ayrıldı.

A Milli Basketbol Takımımız Belçika’ya patladı

İstanbul’da devam eden 2017 Avrupa Şampiyonası D Grubu mücadelesinde A Milli Basketbol Takımımız, 4. maçında dün akşam karşılaştığı Belçika’yı 78-65 mağlup ederek ikinci galibiyetini aldı ve bir üst turu garantiledi. Ülker Sports Arena’da oynanan karşılaşmada ilk çeyreği 23-14, ilk yarıyı da 40-33 önde kapayan 12 Dev Adam üçüncü çeyreği 55-53 önde geçti ve maçtan 78-65 galip ayrıldı. Milliler son maçında Rusya’yı devirip liderlik koltuğuna oturan Letonya ile yarın karşılaşacak. Gruptaki ilk karşılaşmasında Rusya’ya şanssız bir şekilde 76-73 yenilen, ikinci maçında ise Büyük Britanya’yı 84- 70 mağlup eden 12 Dev Adam, Sırbistan karşısında iyi performans sergilemesine rağmen 80-74 yenilmekten kurtulamamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X