Avrupa’dan ‘ihtiyat’ çağrısı

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) haziran ayı para politikası toplantı tutanaklarında, küresel ekonomideki ticaret geriliminin daha muhtemel hale gelmesi ve son verilerin beklenenden daha zayıf olmasına karşın, risklerin değişmediğini bildirdi

Avrupa’dan ‘ihtiyat’ çağrısı

Aynı zamanda, Euro Bölgesi büyüme görünümünü çevreleyen risklerin genel olarak dengeli bir şekilde kalmasına rağmen, gelen bilgilerin kısa vadeli büyüme görünümüne yönelik aşağı yönlü riskler oluşturduğuna işaret edilirken, bu risklerin daha da belirgin hale gelen korumacılık tehdidini de kapsayan küresel faktörlerle ilgili olduğu kaydedildi.

Tutanaklarda, ayrıca belirsizliklerin yaşandığı bir ortamda parasal genişlemenin sona erdirilmesi konusunda ihtiyatlı olunması gerektiğine vurgu yapılırken, faiz oranlarının enflasyonun hedefe doğru ilerlemesi için ihtiyaç duyulduğu sürece mevcut seviyelerde kalacağı bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X