Avrupa’nın yılbaşı çiçekleri Antalya’dan

Türkiye’nin kesme çiçek üretim merkezi Antalya’dan, Hristiyanların Christmas ve Noel olarak anılan kutsal bayramları ile yılbaşı kutlamaları için Avrupa ülkelerine çiçek gönderilmeye başlandı.

Avrupa’nın yılbaşı çiçekleri Antalya’dan

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Christmas ve yılbaşı süreci dolayısıyla en hummalı günleri yaşadıklarını belirtti. 

Bu dönemde en çok kırmızı ürünlerin tercih edildiğini ifade eden Bağdatlıoğlu, Christmas dolayısıyla özellikle Avrupa pazarında büyük ivme olduğunu vurguladı. 

Bağdatlıoğlu, ‘’Başta İngiltere ve Hollanda olmak üzere bütün Avrupa ülkelerine çıkışımız devam ediyor. Bu yıl 27 ülkeye ihracat var ama 16 ülkeye yoğun gerçekleşiyor. Yaklaşık 45- 50 milyon dal arasında çıkış olacağını tahmin ediyoruz. 7- 11 milyon dolar arasında da satış geliri bekliyoruz” dedi. Havanın iyi olmasıyla üretimde yüzde 20’lik artış olduğunu anlatan Bağdatlıoğlu, buna bağlı fiyatların düştüğünü ve dövizdeki artış nedeniyle bu düşüşün dengelendiğini kaydetti.

CİROYU ARTIRMA HEDEFİ

Yeni yılda koyu renkli, kırmızı, bordo renkli çiçeklerin çok talep gördüğünü dile getiren Bağdatlıoğlu, ürün olarak karanfilin öne çıktığının altını çizdi. Osman Bağdatlıoğlu, ayrıca soligado, barbatus, helianthus, lisianthus, alstoemeria, ranunculus, statice, craspedia ve kesme yeşilliklerle birlikte bu yıl çeşit sayısının artırıldığını söyledi. 

Dünyada trendlerin değiştiğine ve tek yönlü çiçek yerine buket tarzının öne çıktığına işaret eden Bağdatlıoğlu, ‘’Biz de çeşitliliğimizi, verimi ve dolayısıyla ciroyu artırmayı hedefliyoruz. Çiçek satışları artık süpermarketlerde yoğunlaştı. Yılbaşında da satış ağırlığımızın yüzde 90’ı süpermarket üzerinden yapılıyor. Yüzde 10’luk kısım da çiçekçiler ve toptancılara yönelik oluyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X