Avusturya’da gaz istasyonunda patlama

Avusturya’da, Aşağı Avusturya eyaletine bağlı Gänserndorf kasabasındaki bir gaz istasyonunda meydana gelen patlamada bir kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı.

Avusturya’da gaz istasyonunda patlama

Avusturya Devlet Televizyonu ORF’de yer alan habere göre, başkent Viyana’ya 20 kilometre uzaklıktaki Gänserndorf kasabasında, gaz bağlantı istasyonunda henüz belirlenemeyen nedenle patlama yaşandı.

Avusturya Kızılhaç’ından yapılan açıklamada, patlamada bir kişinin yaşamını yitirdiği, 18 kişinin de yaralandığı bildirildi. 

Bölgenin güvenlik gerekçesiyle boşaltıldığı öğrenildi.

Patlamanın nedeninin henüz tespit edilemediğini belirten yetkililer, konunun savcılık tarafından araştırılmaya başlandığını kaydetti.

İtfaiye Sözcüsü Franz Resperger ise basına yaptığı açıklamada, gaz borularında meydana gelen sıkışma sonucu patlamanın gerçekleşmiş olabileceğini ifade etti.

Avusturya Petrol Birliği (ÖMV) tarafından yapılan açıklamada, patlamanın gaz bağlantı istasyonun hangi kısmında olduğunun araştırıldığı kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X