Ay: Bu yapı acilen kaldırılmalıdır

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in, İmar Barışı öncesinde imar izni olmayan bin 700 metrekare arsa üzerine 7 milyon liraya villa yaptırdığı iddialarıyla ilgili AK Parti İlçe Başkanı Ufuk Ay, açıklama yaptı.

Ay: Bu yapı acilen kaldırılmalıdır

Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yazışması sonrasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ile telefonla görüştüğünü ifade eden Ay, “Dosya bakanlıkta. Bakanlıktan, burasının uydu görüntülerinin ve eldeki bütün belgelerin ve yapının, alanının incelenmesinin sonrasında imar barışı ile ilgili belgelerin geçerli olup olmadığının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün tespit edilmesi yönünde yazı gelmiş ve müdürlük de burada gerekli incelemeleri yaptı. İnceleme sonrasında bu yapının bizim daha önce ihbarda bulunduğumuz şekliyle imar barışından yararlanamayacağı ile ilgili tespiti yapmış, Büyükşehir Belediyesi’ne yazıyla bildirmiş. Muhtemel ki yazının sonuçları bize de gelecektir. Bu yapı örnek olması açısından acilen kaldırılmalıdır. Çünkü burası su toplama havzası ve mutlak koruma alanı içerisindedir. Bu yapıyı yapanlar hakkında da imar barışı ile ilgili yasal düzenlemede belirtilen TCK’nın 206’ncı maddesine göre gerekli soruşturma da açılmalıdır. Şu ana kadar yasal düzenlemeler, olması gerektiği haliyle gidiyor. Konunun takipçisi olacağız.” dedi.

“BİR SIKINTI VARSA KENDİMİZ YIKACAĞIZ” DEMİŞTİ

Nilüfer Belediyesi Başkanı Turgay Erdem ise CHP’li belediyelerin yıpratılmaya çalışıldığını öne sürmüştü. Erdem, ‘O binayla ilgili biz bakanlığa görüşlerini sorduk. Herhangi bir sıkıntı varsa, ‘yasadan sonra yapıldı mı’ diye, sorduk. Tabi ki yıkım konusunda da gerekli tebligatları yapacağız ve yıkmazlarsa da biz bizzat gidip, kendimiz yıkacağız”  diye konuşmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X