Ayçiçeği masal köyü parkı açılış için gün sayıyor

İnegöl Belediyesi’nin Akhisar Mahallesi’nde hayata geçirdiği Ayçiçeği Masal Köyü Parkında çalışmalar tamamlanmak üzere. Ekim ayı sonunda açılışının yapılması planlanan Masal Köyü Parkında devam eden son rötuşları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alinur

Ayçiçeği masal köyü parkı açılış için gün sayıyor

Hayata geçirdiği projelerle şehri geleceğe taşıyan İnegöl Belediyesi, Akhisar Mahallesi’nde ilçe halkının uğrak yerlerinden biri olacak bir projeyi daha hizmete açmak için gün sayıyor. İnegöllülerin heyecanla tamamlanmasını beklediği Ayçiçeği Masal Köyü Parkında çalışmalar sona gelirken, Ekim ayı sonunda Masal Köyü Parkının ilçe halkına hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

Aktaş çalışmaları yerinde inceledi

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugün beraberindeki Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Alper Taban, Adil Kansu, Eşref Yiğit, Gülhan Şahin ve Sabri Günaydın, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte son rötuşları yapılan Masal Köyü Parkında incelemelerde bulundu. Etrafı sur şeklinde örülmüş duvarlarla çevrilen ve içerisinde tarihi değerlerimizi barındıran, çocukların eğlenirken öğrenecekleri tesiste devam eden çalışmalar yerinde incelendi.

Çocuklar eğlenirken öğrenecek

İnceleme sonrası bir açıklama yapan Başkan Aktaş, Masal Köyü Parkının önemsedikleri bir proje olduğuna dikkat çekerek “Bugün çok değerli AK Parti İlçe Başkanımız ve teşkilat mensuplarımızla, mahalle muhtarımızla ve beraberinde ekip arkadaşlarımızla birlikte belediyemizin taahhütlerinden olan ve çok yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğimiz Ayçiçeği Masal Köyü Parkımızın son rötuşlarını incelemek için bir araya geldik. Bugünün yarını yarının umudu olan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelişimine ciddi katkı verecek, onların eğlenerek öğrenecekleri bir ortamı sağlayacak Masal Köyü Parkı bizim çok önemsediğimiz bir proje. Çalışmalar da şuanda son aşamada” dedi.

Özellikle Akhisar’ı seçtik

Aktaş, projenin Akhisar Mahallesi sınırları içerisinde yükseldiğini de hatırlatarak “Özellikle yeni İnegöl dediğimiz bölgede konuşlandırdık. Çünkü buraya da çekim merkezi oluşturacak bazı unsurları yüklememiz gerekiyor. Çocuklarımızı da en kısa zamanda ağırlamanın heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.

Masal köyü parkında neler olacak?

Masal Köyü Parkı hakkında teknik bilgiler de veren Aktaş, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz Mart ayında temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz Ayçiçeği Masal Köyü Parkı hakkında bazı bilgiler vermek istiyorum. Proje alanımız yaklaşık 10 dönüm civarında. Alanımız içerisinde 257 metrekare kapalı, 205 metrekaresi açık alan olan 462 metrekarelik kafeterya mevcut. Bunun özel bir işletmecisi olacak ve açık kaldığı saatler içerisinde de tüm ilçe halkına ve tüm gelen çocuklarımıza burada hizmet verecek. Alanın kendi içerisinde de 30 araçlık bir otopark mevcut. Bağlantı yollarının tamamı asfaltlanıyor. Peki, ne var Ayçiçeği Masal Köyü Parkımızda? İcatlarıyla ve göstermiş oldukları kahramanlıklarıyla günümüze ışık tutmuş ve yön vermiş 8 adet Türk büyüğümüz ve bir tarihi an Fatih Sultan Mehmed Han’ın İstanbul’un fethi sırasında karadan gemileri yürütme hadisesini heykellerle canlandırdık. Çocuklarımız o anı burada yaşayacaklar, fotoğraf çekinecekler. Yazılı bilgiler bulacaklar burada. Hem eğlenecekler hem oynayacaklar hem öğrenecekler burada. İlk Türk uçağını yapan Vecihi Hürkuş, dünyada ilk uçan adam olan Hazerfen Ahmed Çelebi, Hikayeleriyle bizi güldürürken düşündüren Nasreddin Hoca, Orta Asya’da anlattığı hikayelerle kültür dünyamızda efsaneleşmiş ismi Dede Korkut, Bursa’mızın sembollerinden ve geleneksel Türk gölge oyunun yapı taşlarından olan Hacivat – Karagöz, Beşikteki bebeğini bırakarak savaşa mermi taşıyan Türk kadınlarının sembol ismi Nene Hatun, İstanbul’un Fethinde önemli rol oynamış Ulubatlı Hasan ve İstanbul’u 21 yaşında fethetme başarısı göstererek bir çağı kapatıp bir çağı açan Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet Bunun dışında masal köyümüze adını veren ve alanın aydınlatmalarıyla da öne çıkarmayı hedeflediğimiz bölgemizde üretimi yüksek ayçiçeği figürleri bulunmakta. Aydınlatmayla ilgili yüksek ayçiçeği figürleri bulunmakta. Vitamin kafemiz mevcut ve çocuklarımızın eğlenebileceği adrenalin parkuru, 590 m2’lik çocuk oyun grubumuz ve engelli yavrularımız için de ayrıca oyun gruplarımız mevcut.”

Ekim ayı sonunda açılacak

Ekim ayı sonu itibariyle Masal Köyü Parkının tamamlanacağı müjdesini de veren Aktaş, “İnşallah Sayın Başbakan Yardımcımızın katılımlarıyla açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Ben emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yaklaşık 2,5 milyon TL’nin harcandığı bu parkla alakalı ilçe halkımız, çocuklarımız sahip çıkarlarsa inşallah uzun yıllar istifade edeceğimiz bir projeyi İnegöl olarak kazanmış olacağız” açıklamalarında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X