Ayder’e tatilcilerden büyük ilgi

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde, doğal güzellikleri ve aynı zamanda kaplıcalarıyla ünlü Ayder Yaylası’nda, yerli ve yabancı turistlerin Kurban Bayramı öncesi talebi nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.

Ayder’e tatilcilerden büyük ilgi

Ayder Yaylası, günübirlik gelip hafta sonunu değerlendirmek, günlük yaşamın yoğunluğundan uzaklaşmak ve aynı zamanda bayram tatillerini geçirmek isteyenlerin uğrak yeri oluyor. Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Ayder Yaylası, Kurban Bayramı öncesinde de turistlerin akınına uğruyor.

Ayder Turizm Derneği Başkanı Erdal Sarı, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılması nedeniyle ziyaretçi sayısında yoğunluk yaşadıklarını söyledi.

Rize’nin ‘yağmurun başkenti’ olarak tanındığına değinen Sarı, ‘Yağış eksik olmuyor. Deniz, kum, güneşten uzaklaşmak isteyenler yağmurun sesini, doğanın güzelliklerini görmek için bölgeye geliyor.Bölgeye gelen insanlar yanında ilk önce yağmurluğunu, şemsiyesini getirsin’ diye konuştu.

Yaz döneminde yaylaya gelen ziyaretçi sayısında yoğunluk yaşandığını, bayram tatilinin de bunu artıracağını ifade eden Sarı, ‘Birçok ülkeden de turist ağırlıyoruz ama Arap turistler daha çok tercih ediyor Ayder’i. Kuveyt, Güney Kore, İsrail ve diğer ülkelerden de gelen var’ dedi.

Umman’dan gelen Kasım Abdullah, Ayder Yaylası’na ilk defa ziyaret ettiğini belirterek, ‘Burası çok güzel. Yeşili doğası herşeyi ile çok farklı bir yer. Yaylalar bizim için vazgeçilmez bir mekân’ ifadelerini kullandı.

Güney Kore’den gelen Hyoseon Kim ise Türkiye’ye üç defa, Rize’ye ise ilk kez geldiğini dile getirerek, ‘Etkileyici bir manzarası var. İsviçre’den daha farklı. Buranın coğrafyası çok güzel. Aileme ve ülkemde ki herkese anlatacağım’ diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X