Ayıları rahatsız edince canlarını zor kurtardılar

Uludağ’da aç kalıp çöp karıştıran ayılarla karşılaşan 2 kişi araçlarını durdurup görüntü almak istedi. Aracın kapısını açıp ayılara seslenen şahıslar, yetişkin ayının saldırması üzerine canlarını zor kurtardı.

Ayıları rahatsız edince canlarını zor kurtardılar

İHA’nın haberine göre, kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da kış uykusundan uyanan ayılar Sarıalan ve Oteller bölgesindeki çöp konteynerlerine dadandı.

Sarıalan’da aç olan ayı ailesi çöpteki yemek kalıntılarıyla karınlarını doyurmaya çalışırken, onları gören 2 kişi ticari araçla yanlarına kadar yaklaştı. Bir kişi aracı kullanırken yanındaki kişi de cep telefonuyla görüntü almaya başladı.

“Ne yapıyorsun”

Ancak meraklı şahıslar, ayı ailesinin yanına yaklaşmakla kalmayıp aracın kapısını açtı. Araçtaki şahıslardan biri kendisine bakan bir ayıya seslenip “Ne yapıyorsun lan” dedi.

Araca doğru koşunca paniklediler

Yetişkin ayı birden araca doğru koşmaya başlayınca aracın kapasını kapatıp kaçmaya çalışan şahıslardan birinin “Yalçın yürü, Yalçın Yürü, Yalçın yürü” diyerek sürücüye bağırması dikkat çekti.

Ayıları rahatsız etmeye devam ettiler

Bir süre ilerledikten sonra geri dönen araçtaki kişiler ayıların yayına bir kez daha yaklaşarak bir kez daha taciz etti.

Rahatsız olan ayılar yine saldırdı

Bu seferde değişik sesler çıkararak ayılara seslenmeye çalışan ikili, yemek keyfi bozulan yetişkin ayının bir kez daha saldırması üzerine aracın kapısını bir kez daha kapatıp kaçmak zorunda kaldılar. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X