Bağdat’ta bombalı saldırılar: 9 ölü

Irak’ın başkenti Bağdat’ta meydana gelen bombalı saldırılarda 1’i intihar eylemcisi 9 kişinin öldüğü, 21 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bağdat’ta bombalı saldırılar: 9 ölü

Irak’ın başkenti Bağdat’ta meydana gelen bombalı saldırılarda 1’i intihar eylemcisi 9 kişinin öldüğü, 21 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bağdat Emniyetinde Yüzbaşı Yasir el-Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkentin Arab Cebur bölgesinde kimliği henüz belirlenemeyen bir grubun, hükümet yanlısı Sünni aşiret milislerinden birinin aracına el bombası atması sonucu araçta bulunan 2 çocuk ile anne ve babasının öldüğünü belirtti.

Ayrıca Bağdat’ın El-Huseyniyye bölgesinde bir dükkan önüne bırakılmış patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 9 kişinin yaralandığını ifade eden Mustafa, El-Beyaa bölgesinde de yola bırakılmış bombanın patlaması sonucu 1 kişinin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını aktardı.

El-Meştel bölgesinde ise bir araca yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydeden Mustafa, bir intihar eylemcisinin üzerindeki bombayı patlatması sonucu eylemcinin öldüğünü, 7 sivilin yaralandığını dile getirdi.

Güvenlik zafiyetinin yaşandığı Bağdat, sık sık şiddet olayları ve bombalı saldırılara sahne oluyor.

Iraklı yetkililer, söz konusu saldırıların arkasında terör örgütü DAEŞ ile bağlantılı grupların bulunduğunu savunuyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X