Bağdat’ta kanlı gece: 21 ölü

Irak’ın başkenti Bağdat’ta silahlı kişilerce açılan ateşte 21 gösterici hayatını kaybetti.

Bağdat’ta kanlı gece: 21 ölü

Bağdat’taki Sinek ve Ahrar köprüleri yakınlarında göstericilerle kimliği bilinmeyen silahlı kişiler arasında arbede çıktı. Göstericilere ateş açılması sonucu 21 kişi öldü, 123 kişi de yaralandı. Irak İçişleri Bakanlığı ise ölü sayısının 4, yaralı sayısının ise 80 olduğunu ve olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu. Görgü tanıkları, plakasız sivil araçlarla olay yerine gelen silahlı grubun önce otopark binasını molotofkokteyli atarak ateşe verdiğini, ardından binada bulunan göstericilere ateş açmaya başladığını anlattı. Kerbela kentinde de güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalesi sonucu en az 30 kişi yaralandı. Irak İnsan Hakları Komisyonu, güvenlik güçlerinden, göstericilerin can güvenliğini sağlamasını istedi.

Irak’ta 1 Ekim’den bu yana düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerde 500 civarında kişi hayatını kaybetti, 20 bine yakın kişi de yaralandı.

Yolsuzluk, yoksulluk, işsizlik ve temel hizmetlerin eksikliğinin protesto edilmesiyle başlayan gösterilerde İran’ın Irak üzerindeki nüfuzuna da karşı çıkılıyor. Yaşanan ölümler üzerine göstericiler Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’nin de istifasını istedi ve Abdulmehd

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X