Bahçeli ‘andımız’ kararını ‘rahip Brunson’la savundu

MHP lideri Bahçeli, okullarda yeniden andımızın okutulmasını sağlayacak Danıştay kararına tepki gösterenleri, “Papaz kuş gibi uçar gider yargı kararı denilir, yargı andımızla ilgili karar verir ama karşı çıkılır” sözleriyle eleştirdi.

Bahçeli ‘andımız’ kararını ‘rahip Brunson’la savundu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Danıştay 8’inci Dairesi’nin ilkokullarda okunan ‘Öğrenci Andı’nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesini destekledi. Yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: “Çözülme sürecinin en karanlık döneminde Andımız kurban seçilmişti. Danıştay kararına gölge düşürmek için kuyruğa girenlere ne oluyor? Türküm demek suç mu? Doğruyum demek yanlış mı? Çalışkan olmak gaflet mi? Eğer Andımıza cephe alanlar kripto damarın karanlık failleri değilse merakla soruyorum dertleri nedir? Bu hazımsızlık niyedir? TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, Danıştay kararına çok bozulmuş.

İşine geldiğinde yargıya saygıyı bekleyen, işine gelmediğinde yasa çiğnendi diyen Bozdağ ve onun gibi düşünenlerin hala çözülme süreci üslubuna müracaatları talihsizliktir. Papaz kuş gibi uçar gider ‘yargı kararı’ denilir, andımızla ilgili yine yargı karar verir ama ne var ki karşı çıkılır. Bunun neresi adil, neresi ahlakidir?”

Danıştay’ın kararı AK Parti cephesinden tepki ile karşılanırken, MHP’nin resmi Twitter hesabından ise “Ne mutlu Türküm diyene” ifadesiyle bir tweet paylaşılması, “Cumhur İttifakı’nda çatlak” yorumlarına neden olmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X