Bahçeli’den çok sert bayrak tepkisi

MHP Genel Başkanı Bahçeli parti grubunda partililere seslendirdi. Bahçeli, Irak’ta Türk bayrağının yakılması olayına tepki göstererek, “Türk bayrağına edepsizce saldıranlar, ABD Irak’ı işgal ettiğinde acaba neredeydiler? Türkiye’ye meydan okuyan, olmadık

Bahçeli’den çok sert bayrak tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Irak Merkezi Yönetiminin Musul’un Beşika bölgesine Türkiye’nin asker sevkıyatını kontrolsüz tepkiyle karşıladığını söyledi.

Bu durumu kınayan ve komşuluk hukukuyla asla bağdaşmadığını vurgulayan Bahçeli, “Türk bayrağına edepsizce saldıranlar, ABD Irak’ı işgal ettiğinde acaba neredeydiler? Iraklı kadınlara tecavüz edilirken, yüz binlerce masum katledilirken, bugün Türkiye’ye meydan okuyan, olmadık hakareti savuran çakma yiğitler, fason kahramanlar hangi delikteydi” diye sordu.

Irak’ın toprak bütünlüğünün, egemenlik haklarının, ülkesel çıkarlarının Türkiye için hayati önemde olduğuna ifade eden Bahçeli, “Türk askerini davet eden, Musul’un Beşika bölgesinde yer gösteren yine bu ülkedir. Dünden bugüne ne değişmiştir? Bu maksatla Türkiye’nin, Türkmeneli’ndeki soydaşlarına ve Irak’taki diğer unsurlara eğitim ve yardım amacıyla gitmesi son derece normaldir. Bunun da büyütülecek bir yanı yoktur. Bağdat yönetiminin birlik takviyesi operasyonunu ilk kez duyuyormuş gibi tepki vermesi anlaşılır değildir” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X