Bakan açıkladı! Yeni destekler geliyor

Maliye Bakanlığı olarak 2018 yılında özel sektör ve esnafın daha fazla yatırım yapması için ilave bir takım destekleri olacağını belirten Naci Ağbal, ”Bunları Başbakanımız önümüzdeki günlerde açıklayacak” dedi.

Bakan açıkladı! Yeni destekler geliyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, özel sektör ve esnafa yeni destek müjdesi verdi.

Ağbal, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Merkezi’nde düzenlenen ‘Defter Beyan Sistemi’nin tanıtım toplantısına katıldı. Türkiye’nin 2017 yılının üç çeyreğinde ortalama yüzde 7,4 büyüdüğünü, yılın tamamında da yüzde 7 civarında büyüyeceğini dile getiren Ağbal, ”2018 yılından umutluyuz. Türkiye ekonomisi 2018 yılında da büyüme trendini devam ettirecek. Burada hükümet olarak bugüne kadar aldığımız kararların ne kadar doğru ve isabetli olduğunu gördük. 2018 yılında da ekonomiyi ayakta tutmak için birçok başka tedbirler alacağız” ifadelerini kullandı.

PAZARTESİ SÜRPRİZİMİZ VAR

Ağbal, pazartesi günü 2017 yılına ilişkin bütçe rakamlarını açıklayacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti: ”Yılın başında ‘Türkiye ekonomisi şöyle oldu, böyle oldu, mali disiplin ortadan kalktı’ diyenlere pazartesi günü bir sürprizimiz var. Türkiye ekonomisinin güçlü olduğu kadar kamu maliyesinin de hala güçlü olduğunu ortaya koyan bir performansı hep beraber sergileyeceğiz. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ekonomide oluşturduğumuz bu güç sayesinde önce ekonomimiz, sonra bütçemiz düzeldi.”

DAHA FAZLA YATIRIM İÇİN

Bakan Ağbal, bütçe sonuçlarının açıklanmasıyla bu yıl ekonomisi, bütçesi ve kamu maliyesiyle güçlü bir Türkiye fotoğrafı sergileyeceklerini kaydetti. Hükümet olarak, bu yıl da ekonomide faaliyet gösteren bütün unsurları daha ileriye taşıyacak ek adımlar atacaklarının altını çizen Ağbal, ”Özellikle Maliye Bakanlığı olarak 2018 yılında yatırım harcamalarının daha da artması, özel sektör ve esnafın daha fazla yatırım yapması için ilave bir takım desteklerimiz olacak. Bunları da inşallah Sayın Başbakanımız önümüzdeki günlerde açıklayacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X