Bakan Ağbal’dan ‘bankacılık sistemi’ açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan ‘bankacılık sistemi’ açıklaması…

Bakan Ağbal’dan ‘bankacılık sistemi’ açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ABD’de devam eden davanın neden olabileceği risklerin büyük olmadığını söyledi.

Ağbal, “Bankacılık sistemimiz bakımından sonuç doğuracak gelişmeler karşısında üzerimize düşecek görevi yapar, gerekli tedbirleri alırız. ABD’deki davadan oluşabilecek risklerin o kadar büyük olmadığını da önceki dava ve soruşturmalara bakarak söyleyebiliriz” diye konuştu.

Döviz piyasasında yaşanan gelişmelere de değinen Ağbal, kurun seviyesinden ziyade önemli olanın oynaklık olduğunu, oynaklığı düşürmek için her türlü adımı atmakta kararlı olduklarını söyledi.

Ağbal, büyümeye ilişkin şunları kaydetti: Bu yıl üçüncü çeyrekte yüzde 10 üzeri, dördüncü çeyrekte daha ılımlı bir büyüme göreceğiz; 2018’de bu yıl yakaladığımız momentumu beklenmedik bir şok olmadığı sürece devam ettireceğiz.

Vergi cennetleri listesine dair açıklamada bulunan Ağbal, “Türkiye’nin vergi cenneti listesinde gri listeye alınması söz konusu olmadığı gibi (AB’nin) yayınlanan resmi raporunda gri liste yok” dedi.

Ağbal, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Faiz yatırım ve üretim kararları üzerinde önemli bir faktör; TCMB para politikasında gerekli adımları atacak, maliye politikası da buna destek verecek bir politika seti uygulamaya koyacak. Kamu ekonomi politikaları üzerinden enflasyonu artıracak her türlü tavır ve davranıştan kaçınacağız. Fiyat artışları, vergi ayarlamaları para politikasının ortaya koyduğu hedeflerle uyumlu olacak”

Maliye Bakanı Ağbal ayrıca, kurumlar vergisi ile ilgili düzenlemenin geçici olduğunu, ilk fırsatta aşağı çekeceklerini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X