Bakan Eroğlu yazdı, Haluk Levent söyledi

Ayvalık’taki ağustos ayında çıkan yangında zarar gören “Cennet Koyu” bölgesine fidan dikildi. Törende, Bakan Eroğlu’nun sözlerini yazdığı şarkı, Haluk Levent tarafından seslendirildi.

Bakan Eroğlu yazdı, Haluk Levent söyledi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Şeytan Sofrası mevkisinde ağustos ayında çıkan yangında zarar gören “Cennet Koyu” bölgesine 33 bin 350 fidan dikildi.

Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir’e yapılan ve yapılacak yatırımlara ilişkin bilgi verdi.

Eroğlu, hükümet olarak ağaçlandırmaya büyük önem verdiklerinin vurgulayarak, “Tabiatı en çok koruyan biziz. Ben de bir çevre profesörü olarak tabiatı ve çevreyi korumaya en büyük özeni gösteriyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Edirne’de 29 Kasım’da bu yıl bitirilen 375 dev tesis, sayısız baraj, göleti açarken, 4 milyarıncı fidanın dikimini de canlı bağlantıyla yaptığını anımsatarak, şunları kaydetti:

“Şimdiye kadar 4 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Dünyada ormanlık alanlar azalırken bizde artıyor, merak etmeyin. Son 14 yılda 1,5 milyon hektar yani 15 milyon dekar ormanlık alan arttı. Bu alan, maalesef yakanı bulamadık, araştırma devam ediyor ama burası yakıldığı zaman ‘Ya buraya villalar yapılacak herhalde, onun için yakıyorlar.’ denildi. Ben şunu söylüyorum; hükümetimiz döneminde yanan alanlar hiçbir şekilde başka maksatla tahsis edilemez, en geç bir yıl içinde ağaçlandırılır. Bunu gururla ifade ediyorum.”

“Eski Türkiye”de alanların yakıldığını dile getiren Eroğlu, kendilerinin böyle alanları hemen ağaçlandırınca kasıtlı yakanlar ve yanan alanların azaldığını belirtti.

“Şu an Avrupa’da, Akdeniz ülkelerinde, orman yangınlarıyla mücadelede en başarılı ülke gurur duymanız için söylüyorum, Türkiye.” diyen Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hatta biz Rusya’ya, zamanında Azerbaycan’a, özellikle Gürcistan’a, Yunanistan’a, Arnavutluk’a, Bosna Hersek’e, İsrail’e dahi yangınları söndürmek için yardım eden bir ülkeyiz. Dolayısıyla yanan alanlar ağaçlandırılıyor. 17 Ağustos’ta bu alan yandığı zaman ben de Ankara’dan kontrol ediyordum, çok hızlı şekilde 5 dakikada ekipler buraya geldi. 20 hektar yandı. Aslında 20 hektar büyük bir alan değil ama yüreğimizi yaktığı için bizim için büyük. Bu yüzden hemen ‘Gerekli çalışmaları yapın’ diye söyledik.”

Milletvekilleri için fidan

Eroğlu, bölgedeki yangının ardından şarkıcı Haluk Levent’in kendisini ziyarete geldiğini ve “Bölgeye gidelim, beraber fidan dikelim.” dediğini anımsatarak, bundan çok mutlu olduğunu söyledi.

Böyle değerli sanatçıların bu konuda destek vermesi ve kamuoyunu bilgilendirmesinin çok faydalı olduğunu dile getiren Eroğlu, “Dedim ki; ‘Uygun zamanda biz de gidelim, birlikte dikelim.’ 33 bin 500 civarında fidan burada dikilecek. Hatta 26. Dönem milletvekilleri için de birer tane fidan dikmiş olacağız. Dolasıyla o milletvekilleri de ‘Ayvalık’ta, Cennet Koyu’nda benim de fidanım var.’ diyecek. Bunlara gözümüz gibi bakacağız.” ifadelerini kullandı.

Eroğlu, Türkiye’nin üzerine çok oyun oynayanların olduğunu, bu bayrağı indirmek isteyen çok düşmanın bulunduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ama biz Allah’ın izniyle birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirerek daha güçlü, büyük küresel güç Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. Cenab-ı Allah milletimizin bahtını açık eylesin. Başta alçak FETÖ terör örgütü olmak üzere PKK-PYD, DEAŞ gibi her türlü terör örgütlerini perişan eylesin, onlara destek, silah veren bütün devletleri de ya rabbi. Bu cuma günü hürmetine onları da tarih sahnesinden siliver ya rabbi. Senin her şeye gücün yeter. Milletimizin bahtını açık eyle ya Rabbi.”

“Ben bir şiir yazayım sen de bestelersin”

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından şarkıcı Haluk Levent’i sahneye davet etti.

Haluk Levent ise “Burada birçok genç kardeşim fidan dikmeye geldi. Biz bu görüntülerin, yüreğimizde acılar oluşturan, rant peşinde koşan insanların artık tarihe gömülmesini istiyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanımızın yanına gittim, durumu izah ettim. Kendileri de zaten bir çalışma yaptıklarını söylediler. Hatta ‘Ben bir şiir yazayım sen de bestelersin.’ dedi. Her orman için bir şiir yapılsın, yüzlerce beste yapmaya hazırım. Bir şiir verdi Sayın Bakanımız ben onu bir şarkı haline getirdim.” dedi.

Sözlerini Bakan Eroğlu yazdı

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun sözlerini yazdığı şarkı, sanatçı Haluk Levent tarafından seslendirildi.

Şarkının sözleri şöyle:

“İçinde bin canlı dolu, patikası sevgi yolu,

Orman olmak istersen işte toprak Anadolu

Haydi gel, haydi gel bizimle

Ayvalık seni bekliyor haydi Türkiye.”

Fidan dikiminin ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Küçükköy Mahallesi’nde cuma namazını kıldı.

Eroğlu, cami çıkışında ikram edilen boşnak böreğini geri çevirmedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X