Bakan Selçuk Anıtkabir’i ziyaret etti

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve öğrenciler Anıtkabir’i ziyaret etti.

Bakan Selçuk Anıtkabir’i ziyaret etti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurt genelinde düzenlenen  törenlerle kutlanıyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı Selçuk başkanlığında  öğrencilerden oluşan heyet Anıtkabir’i ziyaret etti.

Kırmızı beyaz karanfillerden oluşan çelengin arkasında, ellerinden  tuttuğu iki çocukla  Aslanlı Yol’dan yürüyen Selçuk ve beraberindekiler,  Atatürk’ün mozolesine geldi.

bakan-selcuk-anitkabir-i-ziyaret-etti-13700884.jpeg

Selçuk’un çelengi bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu,  İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Bakan Selçuk, Anıtkabir Özel  Defteri’ne şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, milli mukadderatımızın hakimi olan TBMM’nin kuruluşunun  99. yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın içimizde gün  geçtikçe artan coşkusu ve gururunu yaşamak için huzurunuzdayız. En zor şartlar  altında dahi milletimizin sesi olan ve onun değerli iradesiyle kararlı bir  şekilde yürüyen Gazi Meclis unvanına sahip TBMM, milletimizin bağımsızlığını ve  iradesini tüm dünyaya ilan etmiş, birliğimizin ve beraberliğimizin eşsiz simgesi  olmuştur.

bakan-selcuk-anitkabir-i-ziyaret-etti-13700890.jpeg

Bu yüce Meclis, milli yazgımızın sorumluluğunu, ulusumuzun  egemenliğine kayıtsız şartsız bağlı kalarak doğrudan üstlenmiştir. Geleceğimizin  bir gülü, yıldızı, bahtımızın aydınlığı ve memleketimizi gelecek ufuklara  taşıyacak olan çocuklarımızın önemini şahsınızın bu kutlu günü onlara armağan  etmesiyle bir kez daha idrak etmiş durumdayız. Geleceğimizin gözü olan  çocuklarımızı milli, manevi, insani, ahlaki ve kültürel değerlerimizi içtenlikle  benimseyen, ailesini, milletini, vatanını gönülden seven, insanımıza hizmeti her  zaman erdem sayan, din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın bütün insanların  haklarına, düşüncelerine ve inançlarına saygı duyan, zihinsel, bedensel, ruhsal  ve duygusal yönden sağlıklı ve toplumla barışık, kendine güvenen, hür ve bilimsel  düşünceye sahip, öğrenmeyi hayat boyu devam eden bir süreç haline getirmiş,  aklını ve muhakeme yeteneğini sadece kendisi kullanan, milli iradeye saygılı ve  milletin iradesi üzerinde hiçbir gücü kabullenmeyen birer insan olarak  yetiştirmek, ülkemizin muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmasında en büyük  görevimiz olacaktır. Tüm dünya çocuklarına armağan ettiğiniz ve hakimiyetin  kayıtsız şartsız millete verildiği bu anlamlı günü milletçe büyük bir gururla  kutluyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X