Bakan Selçuk’tan ‘Rotary Okulda’ projesine tam destek

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, ‘Rotary Okulda’ projesini tanıtmak amacıyla Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u makamında ziyaret etti.

Bakan Selçuk’tan ‘Rotary Okulda’ projesine tam destek

Projeyle yakından ilgilenen Bakan Selçuk, uygulamanın yaygınlaşması için protokolün Bursa Valisi’ne iletilmesi talimatını verdi.

Rotary bu yıl dönem projesi olan ‘Rotary Okulda’ yı tüm bölgeye yaymak amacıyla yaptığı çalışmalarda, Ankara’nın desteğini almak üzere Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüştü. Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Fatih Akçiçek, İzmir’den ‘Rotary Okulda’ Komitesi Başkanı Bahar Yorgancıoğlu ve Bursa Uludağ Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Yıldız’ın yer aldığı heyet proje detaylarını Milli Eğitim Bakanı’na aktardı. Birleşmiş Milletler’de temsilcisi bulunan tek sivil toplum kuruluşu olan Rotary’nin eğitim alanında yaptığı çalışmaları dinleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Rotary’nin dönem projesi olan ‘Rotary Okulda’ ile yakından ilgilendi. Rotary Bölge Federasyonu’nun İzmir Valiliği ile imzaladığı protokolü de dikkatle inceleyen Bakan Selçuk, uygulamanın yaygınlaşması için protokolün Bursa Valisi’ne iletilmesi talimatını verdi. 

“PROJE ZENGİN BİR İÇERİĞE SAHİP”

Eğitim alanında bu yıl pek çok yeniliği de hayata geçirmeyi planlayan Bakan Selçuk okullarda başlatılacak olan tasarım ve beceri atölyeleri konusunu da rotaryenlerle paylaştı. Son derece zengin bir içeriğe sahip, çağdaş bir uygulama olan bu eğitim projesine katkı koymak istediklerini dile getiren Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Fatih Akçiçek, oluşan projenin fizibilite çalışmalarını inceleyerek projenin devamı konusunda da bir çalışma içinde olacaklarını belirtti. 

“ELİNE ÇİVİ ÇEKİÇ ALMAMIŞ ROTARYEN KALMAYACAK”

Ziyareti değerlendiren Başkan Akçiçek, projenin beklenenin çok ötesinde talep gördüğünü ve rotaryenleri çok fazla heyecanlandırdığını söyledi. Okullar kapalıyken pek çok rotaryenin eline fırçayı alıp boya badanayı bile kendilerinin yaptığını vurgulayan Akçiçek, “Tahmin ediyorum ki, ‘Rotary Okulda’ projesi sayesinde eline çivi, çekiç almamış, hiç tanımadığı bir okula hiç tanımadığı çocuklar için bir hizmet götürmemiş hiçbir rotaryen kalmayacak. Bunu anlatmak için oluşturduğumuz heyet ile birlikte bakanımızı ziyaret ettik. Bu protokolü alıp bir başkasına gönderilmesini istemesi de sayın bakamızın bu projeye ne kadar yakın durduğunun bir göstergesidir. Bu yılın en önemli projelerinden biri olan ‘Rotary Okulda’ya duyduğu hassasiyet ve verdiği destek için kendisine teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X