Bakan yardımcısından Bursa’daki sağlık yatırımlarına inceleme

Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir, bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek amacıyla geldiği Bursa’da sağlık yatırımlarını inceledi.

Bakan yardımcısından Bursa’daki sağlık yatırımlarına inceleme

DERYA DEMİR

İl Sağlık Müdürlüğü’nde yapılan yatırımlar hakkında bilgi alan Eldemir, daha sonra Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nde devam eden inşaat çalışmalarını inceledi. Eldemir’e İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Esgin ile Refik Özen ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman da eşlik etti. Sağlık yatırımlarını yerinde görmek için Bursa’ya geldiğini ifade eden Halil Eldemir, Bursa’da birçok noktada hastane çalışmalarının devam ettiğinin altını çizdi.

“DEVASA BİR HASTANE YÜKSELİYOR”

Sağlık Bakanlığı olarak önemli dönüşümler gerçekleştirdiklerini ve 10 bin kişiye 35 yatak hedefiyle çalıştıklarını belirten Eldemir, “Hedefimiz doğrultusundaki yatırımlardan bir tanesi de Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi. Burada şehrimizin en değerli yerinde bir hastane yapıyoruz. Bin 200’den fazla yatak kapasitesi olacak. Bütün cerrahi müdalaheler yapılacak. Yoğun bakım ünitelerinin bulunacağı bir şekilde Bursalılara hizmet sunulacak. Buradaki gayemiz milletimizin hayatını kolaylaştırmak ve yaşam kalitesini artırmak. Bu noktada da Bakanlık olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Ümidimiz bu yatırımların kısa sürede tamamlanıp milletimizin istifade etmesi” diye konuştu.

SAMANLI’YA DEVLET HASTANESİ…

Bursa’nın her geçen gün büyüyen bir şehir olduğunu kaydeden Eldemir, sağlık alanında fiziki alanlarla birlikte doktor sayısının da önemli olduğunu anlattı. Eldemir, “Sağlık Bakanlığı’mızda 2002 yılında çalışan 80 bin doktor sayısını şuanda 140 bine ulaştırdık. Ancak ihtisas alanında bir doktorun yetişmesi uzunca bir süre alıyor. Bununla alakalı da tıp fakültelerimizle üniversitelerimizle koordineli olarak çalışmalarımız devam ediyor. İhtiyaç duyulan alanların bir an önce eğitimlerini tamamlayıp sağlık alanına katılması noktasında çalışmaları yapıyoruz. Bursa’da da bazı branşların eksik olduğu iletildi. Bununla alaklı da çalışma yapılacak. İnşaatı devam eden yatırımlarımız haricinde ise bir kaç projemiz daha bulunuyor. Bunlardan en çok bekleneni Samanlı Devlet Hastanesi. Yaklaşık 900 yataklı olacak bu hastanemizin arsa konusunda bir sıkıntısı yok fizibilite çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X