Bakan Zümrüt Selçuk’tan şehit yakınlarına övgü

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Merinos Parkı’ndaki Bursa Büyükşehir Belediyesi Gölpark Sosyal Tesisleri’nde şehit aileleri ve yakınlarıyla bir araya geldi. 

Bakan Zümrüt Selçuk’tan şehit yakınlarına övgü

HATİCE DAL

Şehitlerin geride kalanlara iki emanet bıraktığını belirten Selçuk, ‘Birisi vatan, diğeri ise sizlersiniz. Şehit ve gazilerimiz, artık bir aileye değil, 82 milyon üyesi olan büyük bir aileye sahipler. Biz, büyük bir aileyiz. Sizler iyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz. Bizler, sizler olduğunuz için buradayız.’ dedi. 

Devlet olarak, şehit yakınlarına hep destek olduklarını da söyleyen bakan Selçuk.’Eğitimden istihdama kadar birçok alanda sağladığımız destek ve hizmetlerin çerçevesini genişlettik. Yılda iki defa olan şehit yakını ve gazi atamalarında süre ve 45 yaş sınırını da kaldırdık.

2002 yılına kadar 6 bin 315 vatandaşımıza istihdam hakkı sağlanmışken, hükümetlerimiz dönemlerinde istihdam hakkı kapsamının genişletilmesiyle 34 bin 889 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızın kamu kurumlarında istihdamını sağladık. Ücretsiz seyahat kartı da veriyoruz.’ şeklinde konuştu. 

Bakan Selçuk, Bursa Valiliğini ziyarette de, ‘Bursa bizim için çok kıymetli bir şehir. Sadece Osmanlı’ya başkentlik etmesinin yanı sıra günümüzde de bir çok özelliği içinde bulunduruyor. Bursa bizim marka şehirlerimizden biri’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X