BAL-GÖÇ 33 yaşında

Türkiye’de Balkan ülkelerinden göç edenlerin tercih ettiği şehirler arasında ilk sıralarda yer alan Bursa, son büyük göç dalgasını 1980’li yıllarda yaşamıştı. O dönemde Bulgaristan devletinin uyguladığı politikalar büyük mağduriyetlere yol açmıştı.

BAL-GÖÇ 33 yaşında

1985 yılında kurulan Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin hedefi yaşanan mağduriyetlere dikkat çekmek ve göçmen vatandaşların sorunlarını hafifletmekti. Dün derneğin kuruluş yıldönümüydü.

Olay Gazetesi’nde bugünkü köşesinde BAL-GÖÇ’ün 33 yaşında olduğunu hatırlatan İhsan Aydın, yazısında dernek başkanının mesajına da yer veriyor.
 

BAL-GÖÇ 33 yaşında

17 Ocak 1985’te Bulgaristan’daki totoliter rejimin yürürlüğe soktuğu soykırıma bir tepki olarak Türkiye’de devlet tarafından kurdurulan BAL-GÖÇ dün 33 yaşına girdi.

Soya dönüş safsatasıyla Türk azınlığı baskı altına alarak Türkiye’ye göçe zorlayan komünist rejimin planları kısmen tuttu.

On binlerce soydaşımız o tarihlerde Türkiye’ye sürüldü.

Acılar yaşandı.

İsimler değiştirildi, inançlarına engeller çıkarıldı, anadilleri unutturulmaya çalışıldı.

AB üyesi Bulgaristan şimdi, tarihteki o utanç verici uygulamalarıyla yüzleşiyor.

Baskıya tepki olarak doğan BAL-GÖÇ ise 33 yılda dev bir çınara dönüştü.

BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özkan yayınladığı mesajda, merhum Mümin Gençoğlu’ndan bu yana kurucu başkanlara ve görev alan yöneticilere teşekkür etti.

Özkan, “BAL-GÖÇ o günden bu yana insanlarımızın kültürlerini yaşatmak ve aralarındaki dayanışmayı güçlendirmek için çalışan bir STK’dır” ifadelerini kullandı.

İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X