Bal üreticilerinden fiyat tepkisi

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, arıcıdan kilogramı 11 liraya alınan balın marketlerde 45 liraya satıldığını vurguladı.

Bal üreticilerinden fiyat tepkisi

Şahin, ilkbahardaki yağışlar dolayısıyla ‘bal çok olacak’ düşüncesiyle sevindiklerini ancak yağışların İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da ters etki yaptığını söyledi. Söz konusu bölgelerdeki yağışlarla esen samyelinin bütün çiçekleri kuruttuğunu ifade eden Şahin, bu nedenle bölgede bal rekoltesinde geçen yıla oranla yüzde 70’lere varan bir düşüş gösterdiğini kaydetti.

Şahin, çiçek balı üretimindeki düşüşü çam balıyla kapattıklarını anlattı. Bir teneke balın 28 kilogram geldiğini ve bunun üreticiye maliyetinin 424 lira olduğunu dile getiren Şahin, ‘’Arıcıdan kilogramı 11 liraya alınan bal, marketlerde 45 liraya satılıyor. 11 liraya alınan bal, 45 liraya satılamaz. Üretici zaten 11 liraya fedakarlık yapıyor. Bir fedakarlık da marketler ve aracılar yapacak. Arada 34 lira gibi bir fark var. Bunun düzeltilmesi lazım” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X