Balığın kuyruğunu ve kafasını sakın atmayın!

Balığın kılçığı, kafası ve kuyruğu sağlık açısından oldukça faydalıdır diyen Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, balık hakkındaki önerilerinden bahsetti.

Balığın kuyruğunu ve kafasını sakın atmayın!

Gıda ve Beslenme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, “Vücut direncinizi artırmak için haftada 2 defa omega 3 bakımından zengin, sağlıklı protein kaynağı balık tüketimi önemlidir” dedi.

Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, sağlıklı beslenmede balık tüketiminin büyük önemi bulunduğunu söyleyerek şunları ekledi:

Balık zengini bir ülke olmamıza rağmen dünya ortalamasının yarısı kadar balık tüketiyoruz. Sağlıklı yaşam, hatta obeziteye karşı mücadele için balık tüketiminin artırılması önemlidir” ifadesini kullandı.

Düzenli balık tüketiminin depresyona yakalanma ihtimalini yüzde 17’ye kadar düşürdüğünü belirten Elmacıoğlu, balıkta bulunan omega 3 yağının da damar sertliği, tansiyon, kalp, damar ile felç gibi hastalıkları önlediğini, obezite, hiperaktivite ve dikkat eksikliği gibi rahatsızlıkların etkilerini ise azalttığını anlattı.

Özellikle mevsim geçişlerinde sık aralıklarla balık tüketilmesini öneren Funda Elmacıoğlu, “Vücut direncinizi artırmak için haftada 2 defa omega 3 bakımından zengin, sağlıklı protein kaynağı balık tüketimi önemlidir. Retina, beyin ve sperm hücrelerinin tam olarak çalışmalarını sağlıyor.

Bünyesindeki yüksek oranda kalsiyum ve fosfat içeriği, eklem ağrıları ve cilt yumuşaklığına iyi gelmektedir. Ayrıca balığın kılçığı, kafası ve kuyruğu kalsiyum bakımından oldukça zengindir. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X