Banka hesabı boşaltan şebeke çökertildi

ATM’lere kurdukları özel düzenekle işlem esnasında tuşların çıkardığı sesleri kopyalayıp vatandaşların şifrelerini çözerek hesaplarını boşaltan uluslararası şebeke, Bursa polisinin sıkı takibiyle çökertildi.

Banka hesabı boşaltan şebeke çökertildi
Bursa Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi, gerçekleştirdiği operasyonla uluslararası bankamatik çetesini çökertti.
 
Adana’dan İzmir’e kadar birçok ilde vatandaşın bankadaki parasını dolandıran çete son yapılan operasyonla yakayı ele verdi. Edinilen bilgiye göre, çete üyeleri H.A., A.K., Ö.A., İ.Ö., S.E., Bursa’daki çeşitli ATM’lere döşedikleri düzeneklerle vatandaşın kart bilgilerini ve işlem esnasındaki tuşların çıkardığı sesleri kopyaladı. Daha sonra ses dosyalarını yurt dışına gönderen üyeler, gelen bilgilerle aynı bankamatiklerden vatandaşın parasını çekti. Yapılan ihbarla harekete geçen polis ekipleri, güvenlik kameralarına yakalanan çete ekiplerini teşhis etti. Eşkalleri tespit edilen çete üyelerinden H.A., son gittiği bankamatik şubesinde kıskıvrak yakalandı.
 
ŞEHİR DEĞİŞİKLİĞİ DE İŞE YARAMADI
 
Bursa’da H.A.’nın yakalanması ile harekete geçen diğer dolandırıcılar, soluğu Eskişehir’de aldı. Burada kopyaladıkları banka kartlarındaki paraları da çeken 4 kişi, aynı gün içerisinde İzmir’e geçti. Bursa Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’nin takip ettiği şebeke üyeleri, günlük olarak kiraladıkları evde polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Evde yapılan incelemelerin ardından çok sayıda kopyalamada kullanılan manyetik kart, düzenek aparatları, bilgisayar, dekoder cihazları ve lehim makineleri ele geçirildi.
 
Düzenek yerleştirilirken yakalanan H.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer çete üyeleri A.K., Ö.A., İ.Ö., S.E. Bursa’da yapılan sorgunun ardından mahkemeye sevk edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X