Banka şubesine baskın: 10 ölü

Taliban tarafından Helmand’da bir banka şubesine düzenlenen baskında ilk belirlemelere göre 10 kişi yaşamını yitirdi. Bankada bulunan çok sayıda kişinin rehin alındığı bildirildi.

Banka şubesine baskın: 10 ölü

Helmand Valiliği Sözcüsü Ömer Zwak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üzerlerinde bomba düzenekleri bulunan silahlı militanların, Helmand kentinin merkezi Laşkergah’daki bir bankaya saldırıldığını, bankada bulunan onlarca sivilin militanlar tarafından rehin alındığını bildirdi.

Olay yerinde bulunduğunu ifade eden Zwak, bankaya giren intihar eylemcilerinden ikisinin üzerlerindeki bombayı patlattığını, Afgan güvenlik güçleri ve saldırganlar arasındaki çatışmanın devam ettiğini söyledi.

Saldırıda ölen ve yaralananların sayısına ilişkin henüz net bilgiye sahip olmadığını belirten Sözcü Zwak, çok sayıda güvenlik mensubunun olay yerinde olduğunu belirtti.

Afganistan’ın İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah ise başkent Kabil’de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Helmand kentindeki saldırıda 10 kişinin öldürüldüğünü söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X