Bankaya ulaşamamış 1,7 milyar insan var

Eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, dünyada teknolojide yaşanan gelişmelere rağmen finansa erişim konusunda sorunlar yaşandığını belirterek, ”Dünyada 1,7 milyar insan halen bankaya ulaşamamış durumda” dedi.

Bankaya ulaşamamış 1,7 milyar insan var

Dünya Melek Yatırım Forumu’nda Bakanlar Masası Paneli’nin moderatörlüğünü yapan Şimşek, ‘G20 Ajandasındaki Finansal Erişimi Artırmak’ temasıyla düzenlenen panelde bir değerlendirme konuşması da yaptı. Şimşek, melek yatırımcılığın artık dünya ekonomisinde önemli bir rolünün bulunduğunu belirterek, ”Yatırım bulmak ve öz yatırım sağlamak, özellikle gelecekte çok önemli olacak. Uzun dönemde oluşabilecek ileri düzeydeki durağanlıktan kaçınmak için öz yatırım önündeki kısıtlamaları kaldırmak önemli” ifadelerini kullandı.

Global Findex’in 2017’de yayınladığı bir rapora göre, yaşanan onca teknolojik gelişmeye rağmen dünyada hala finansa erişim sağlayamamış kalabalık bir kitlenin bulunduğuna dikkati çeken Şimşek, ”Dünyada 1,7 milyar insan halen bankaya ulaşamamış durumda. Bankaya erişim sağlayamamış insanların çoğunluğunu ise kadınlar oluşturuyor. Bu çok ciddi bir durum. Bu konu G20 ajandasında konuşulan önemli konulardan biri” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X