Banliyö’de seferler bu yıl başlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Banliyö Hattı çalışmalarıyla ilgili, ”Yıl sonunda bu projeyi İstanbulluların hizmetine sunacağız” dedi.

Banliyö’de seferler bu yıl başlayacak

Gebze-Halkalı banliyö hattında deneme sürüşleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan’ın katılımıyla başladı. Pendik istasyonunda katıldığı ve basına kapalı olarak gerçekleşen brifingde yetkililerden bilgi alan Turhan, daha sonra makinist koltuğuna oturdu ve deneme sürüşüne katıldı.

Turhan, Feneryolu durağına gelindiğinde gazetecilere açıklamalar yaptı. Gebze-Pendik-Sirkeci-Halkalı Demiryolu Projesi’nin şantiyesinde çalışmaları incelediklerini ifade eden Turhan, İstanbul’un banliyö sisteminde önem arz eden bu güzergahta iyileştirmelerin tüm hızıyla devam ettiğini, yeni hat, istasyon ve sanat yapıları işlerinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

GERÇEKLEŞME ORANI YÜZDE 92

Turhan, Gebze-Pendik arası kesimde T1 ve T2 banliyö hatlarının istasyonlarının tamamlandığını, sinyalizasyon sistemlerinin tesisinin sürdüğünü bildirdi. ”Projemizdeki gerçekleşme oranı yüzde 92 mertebesindedir” ifadelerini kullanan Turhan, banliyö hatlarının iyileştirilmesi tamamlandığında Gebze-Halkalı arasında 3 hat olacak şekilde demir yolu teşkil edileceğini söyledi. Turhan, ”İki hat üzerinde kent içinde Marmaray ile bütünleşik şekilde banliyö işletmesi yapılacaktır. Üçüncü hat üzerinde ise şehirler arası ve yük taşımacılığı yapan yüksek hızlı tren işletmesi gerçekleştirilebilecektir” diye konuştu. 

GEBZE HALKASI ARASI 15 DAKİKAYA İNECEK

Cahit Turhan, hattın hizmete girmesiyle Üsküdar-Sirkeci arasının 4 dakikada aşılabileceğinin altını çizerek, ”Ayrılıkçeşme-Kazlıçeşme arası 13,5 dakikaya, Söğütlüçeşme-Yenikapı arası 12 dakikaya, Bostancı-Bakırköy arası 37 dakikaya, Gebze-Halkalı arası 115 dakikaya düşecektir. Projemizin maliyeti yaklaşık 1 milyar 394 milyon 460 bin 173 Euro’dur. Bugüne kadar projede 843 milyon 368 bin 670 Euro üstlenici firmaya ödeme yapılmıştır” dedi. Bakan Turhan, İstanbul Banliyö Hattı’nın yıl sonunda İstanbulluların hizmetine sunulmuş olacağını da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X