Banyodaki sabun artıkları nasıl temizlenir?

Banyo bir evin kişisel temizliğin yapıldığı en önemli alanlarından bir tanesidir. Bu alanda vücut temizliğinizden tutun diş temizliğinize kadar gerçekleştirdiğiniz kişisel temizliğinizi bu alanda yapılmaktadır

Banyodaki sabun artıkları nasıl temizlenir?

Kişisel bakım temizliğinin yapıldığı ve oldukça önemli olan banyo temizliği oldukça hassas olmalıdır. Genellikle herkesin ortak sorunlarından biri olan banyodaki sabun artıklarından kurtulmak oldukça zordur. Bu durumda banyodaki sabun artıklarından kurtulmanın basit yöntemlerini sizler için sıraladık…

Her evde bulunan malzemelerle banyodaki sabun kalıntılarından kolaylıkla kurtulabilmeniz için;

Limon yağı

Banyodaki sabun artıklarından kolaylıkla kurtulmanın bir diğer yolu da limon yağıdır. Yumuşak bir beze limon yağını dökün ve sabun artığı olan bir yere dairesel hareketlerle ovalayın. Daha sonra temiz bir bez yardımıyla temizleyin.

1515416289-9zuc-(1).jpg

Karbonat

Karbonatın birçok alanda işlevi olduğu gibi banyoda sabun artığı gibi kalıntıları temizlemede oldukça etkilidir. Bir bardak sirke ve bir kaşık karbonatı karıştırarak boş kullanmadığın sprey kutusuna koyun ve sabun kalıntısının üzerine sıkarak bir kaç dakika bekleyin ve eski bir bezle ovalayın bu yöntemle kolaylıkla sabun artıklarınızdan kurtulabilirsiniz.

Amonyak

Bir şişe suya yarım bardak kadar amonyak ekleyin ardından boş spreyli şişeye ekleyerek sabun ve deterjan kalıntılarınızın üzerine sıkarak bir bez yardımıyla ovalayın yalnız bu işlemi yapmadan önce elinize eldiven takmayı unutmayın.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X