Başbakan: Sebebi değiliz ama bedelini ödeyen biziz

Başbakan Yıldırım, “Suriye’deki sorunun sebebi de biz değiliz, başlatanı da biz değiliz ama sonuçlarını yaşayan, bedelini ödeyen biziz.” dedi.

Başbakan: Sebebi değiliz ama bedelini ödeyen biziz

Başbakan Binali Yıldırım, Nueva Economia Forum tarafından Madrid’de düzenlenen toplantıda konuştu.

Başbakan Yıldırım, Akdeniz’de yaşanan göçmen krizine ilişkin, “İstiyoruz ki Akdeniz, her gün yüzlerce çocuğun, insanın hayatının söndüğü bir deniz olmasın; refahın, barışın, dostluğun denizi olsun. Bunun için İspanya ve Türkiye’ye çok büyük sorumluluk düşüyor.”dedi.

“Sebebi değiliz ama bedelini ödeyen biziz”

Suriye sorununa değinen Yıldırım, “Sınırlarımızdaki duvarları, girişleri, çıkışları daha da sıkılaştırarak sorunu çözemeyiz. Suriye’deki sorunun sebebi de biz değiliz, başlatanı da biz değiliz ama sonuçlarını yaşayan, bedelini ödeyen biziz.” ifadelerini kullandı.

“AB’ye üyelik için kararlılığımızı sürdüreceğiz”

Başbakan Yıldırım, “Biz AB’ye üyelik için kararlılığımızı sürdüreceğiz. Rusya ile ilişkilerimizin gelişmiş olması Avrupa’ya alternatif değildir. Türkiye-Rusya ilişkileri Avrupa’nın güvenliği için de gerekli. Avrupa, Rusya’yı dışlayamaz. Avrasya coğrafyası bir barış merkezi olmalı.”” şeklinde konuştu.

“Türkiye üzmek AB’nin geleceği açısından çok akıllıca değil”

Başbakan Yıldırım, bazı Avrupa ülkelerinin FETÖ’ye karşı tutumlarına ilişkin şunları kaydetti:

“Bu sözüm İspanya’ya değil bazı Avrupalı dostlarımıza, maalesef bölücü terör örgütüne, FETÖ’ye inanamayacağınız kadar alan açıyorlar ve Türkiye’yi üzüyorlar. Türkiye gibi büyük bir müttefiki üzmek, Avrupa Birliği’nin geleceği açısından çok akıllıca bir şey değildir. Radikal akımlara çok fazla alan açılması Avrupa için en büyük gelecek tehdididir, bunun da not edilmesinde fayda var.”

“Türkiye’ye ideolojik bir yaklaşım var”

AB’den kopmak gibi bir şeyin söz konusu olmadığını belirten Yıldırım, “Biz NATO üyesiyiz. AB’yi 60 yıldan fazla sırada bekleyen bir ülkeyiz. Bizden sonra gelenler fersah fersah herkes girdi. Türkiye’ye ideolojik bir yaklaşım var.” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X