Başbakan Yardımcısı Bozdağ’dan ABD’ye sert yanıt

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ABD’den Afrin’e yönelik gelen açıklamalarla ilgili yaptığı değerlendirmede “Türkiye’yi takdir etmesi gerekenlerin hala yalan ve yanlış bilgilerle algı oluşturmaya çalışmaları Türkiye düşmanlığıdır” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ’dan ABD’ye sert yanıt

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında ”Afrin’den gelen yağma haberleri konusunda da kaygı duyuyoruz. Türk yetkililere, Afrin’deki duruma ilişkin kaygılarımızı defalarca ilettik” denildi.

Bu açıklama sonrası sosyal medya hesabı Twitter’da değerlendirmelerde bulunan Bekir Bozdağ’ın ifadeleri özetle şöyle:

Son açıklamaları göstermektedir ki ABD Zeytin Dalı Harekatı’nın mahiyetini hala ya anlamamış ya da anlamak istememektedir.

Zeytin Dalı Harekatı masum sivillere veya Kürtlere karşı bir harekat değildir; terör örgütlerine karşı bir harekattır.

Zeytin Dalı Harekatı’nın DEAŞ ile mücadeleyi zayıflattığı iddiası, temelsizdir. Yalandır. 

Terörle mücadeleyi zayıflatan ve terörle mücadeleye zarar veren asıl yanlış DEAŞ terör örgütüyle mücadele kılıfı altında, bölgede PYD/YPG terör örgütlerinin SDG kılıfıyla desteklenmesidir; DEAŞ’ı bahane ederek PYD/YPG’nin silahlandırılmasıdır, eğitilmesidir.

Zeytin Dalı Harekatında, sivillere zarar verilmemiştir; sivillerin su, gıda, ilaç ve benzeri insani ihtiyaçlara erişimine hiçbir zaman engel olunmamıştır; şu anda da bölgedeki sivil halkın bu anlamda bir sorunu yoktur; sorun oluşmaması için de her tür tedbir alınmıştır.

Türkiye,kınayıcının kınamasına bakmadan, kimseden de takdir beklemeden doğru olanı yapmaya ve bildiği doğru yolda ilerlemeye devam edecektir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X