Başbakan Yıldırım: Avrupa Konseyi kendi işine baksın

Başbakan Yıldırım, AKPM’nin seçimlerin ertelenmesi çağrısı ile ilgili, “Avrupa Konseyi kendi işine baksa iyi olur. Seçimi onlar yapmayacak, Türkiye yapacak.” dedi.

Başbakan Yıldırım: Avrupa Konseyi kendi işine baksın

Başbakan Binali Yıldırım, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

AB üyelik süreci ile ilgili olarak Yıldırım, “Karşı karşıya bulunduğumuz sorunların aşılması için Avrupa Birliğinin yeni bir vizyonla konuya yaklaşım göstermesinin zorunlu olduğunu düşünüyoruz ve bu konuda Birliğin gelecek vizyonunu belirlemesini ümit ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, AKPM’nin seçimlerin ertelenmesi çağrısı ile ilgili de “Avrupa Konseyi kendi işine baksa iyi olur. Seçimi onlar yapmayacak, Türkiye yapacak.” dedi.

“Avrupa Konseyi Parlamentosu, bunu söyleyeceğine, yüzlerce, binlerce insanın kanına girmiş bir terörist başını getirip orada konuşturmasın.” diyen Yıldırım, “Avrupa Konseyi, Salih Müslüm denen, katil olduğu tescil olmuş bir insanı getirip o parlamentoda konuşturmakla ne barışa ne terörle mücadeleye ne de Avrupa’nın değerlerine hizmet eder.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X