Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli’den ortak açıklama

Başbakan Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, Çankaya Köşkü’ndeki görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli’den ortak açıklama

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir araya geldi. Çankaya Köşkü’ndeki görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yapıldı.

Yıldırım’ın açıklamasından satır başları:

“İlk aşaması TSK hava unsurlarıyla gerçekleştirilmiş, hedeflerin neredeyse tamamına yakını tahrip edilmiştir. Gelişmelere göre yarın kara unsurları faaliyetleri icra edecek. Türkiye Cumhuriyeti’nin hedefi asla ve asla Suriye’nin toprak bütünlüğüne halel getirmek değildir. Yapılan iş; güney sınırımızdan, Suriye’nin kuzeybatısından son üç yıl içerisinde ülkemize ve Fırat Kalkanı sahasına yapılan tacizler ve buradaki kayıplar, ayrıca sınır illerimizde yaşayan sivillere yönelik atakları, terör faaliyetlerini ortadan kaldırmak, bunun yanı sıra da Afrin’de yaşayan Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimizi terör örgütlerinin baskısından, zulmünden kurtarmak bu harekatın önemli hedeflerinden bir tanesidir.

Son üç yıldan beri bölgede terör örgütünün adeta zulüm seviyesi o kadar artmıştır ki 350 bin insan bölgeden göç etmek zorunda kalmıştır ve ülkemize 350 bin Kürt kardeşimiz gelip canlarını kurtararak burada yerleşmiştir. Dolayısıyla terör örgütünün ‘Afrin’de Kürtleri yok etmeye yönelik bir operasyon yapılıyor’ gibi kara propagandalarının asla ve asla gerçekle alakası yoktur. Yapılan operasyon, Kürtleri de Arapları da masum insanları da bu eli kanlı, bölücü terör örgütünün zulmünden kurtarmaktır. 

Allah Mehmetçiğin, askerlerimizin yar ve yardımcıları olsun. Allah güçlerini, kuvvetlerini artırsın. Orada bu faaliyetleri icra eden binlerce kahramanımız şunu bilmelidir ki 80 milyon milletin duası, desteği, onların arkasındadır.”

Bahçeli ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“TSK tarafından başlatılmış olan Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Operasyonu’nun milletimize, devletimize hayırlı olmasını niyaz ediyorum. Bu operasyon çok yönlü değerlendirildiği vakit çok önemli bir operasyondur. İyi planlanmış bir operasyon olduğu dikkat çekmektedir. İnanıyorum ki aydınlatıcı bir operasyon olarak tarihe geçecektir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X