Başbakan Yıldırım’dan belediyelere uyarı: İşinizi yapın kardeşim…

Başbakan Yıldırım “Belediyeler, Telekom altyapı şirketi olmaya hevesleniyor. İşinizi yapın kardeşim. Kanalizasyon, park bahçe altyapı sizin işleriniz bunlar. Bırakın iletişimciler iletişim işini yapsın, şehircilik işini de siz yapın” dedi

Başbakan Yıldırım’dan belediyelere uyarı: İşinizi yapın kardeşim…

Başbakan Binali Yıldırım, Fiber Optik Altyapı Ortak Kullanım programında konuştu. 

Başbakan Yıldırım’ın konuşmasından satır başları: 

“Araç, hizmetler arttı. İki şeritli beş şeritli yollar yetmiyor. Bu gün Allah’a şükür mutlu sona geldik. Burdaki bulunan operatörler dışında iletişim hizmeti vermek isteyen hizmetten bahsediyorum.

Herkes bu hattın içine girebilecek. Mevcut altyapı ile bir takım iletişim teknolojik hizmetler vermek istiyorsunuz gelip bu yolu kullanabilirsiniz. Bugün demir yollarında alt yapı bütün kullanıcılara açıldı. Yapılan bu demir yolunu lojistik firmaları rahatlıkla taşıma yapacaklar. Bunun için bir ücret ödeyecekler. Burada sistem aynı araçlar farklı.

İletişim otobanlarında bilgi, ses taşıyoruz. Bu alt yapının kullanım ücretlerinin de makul olması lazım. Parayı yoldan değil onun üzerinde taşıdığınız bilgiden kazanacaksınız. Yoldan para kazanılmaz.

İletişim altyapısı ticaret aracı değildir. Ticaret aracı o iletişimin altyapısını kullanarak ticaretini yapmak.

Yeni teknolojik gelişmelerle altyapıları en iyi şekilde hazırlamamız lazım. Bir yandan Telekom’un bir buçuk asırlık tecrübesiyle edindiği bir alt yapısı var onu kullanacaksınız. Diğer kamu kurumlarına da görev düşüyor. Belediyelerse belediyelerle koordinasyon gerekiyor veya hazine arazisi ise onunla. Zorlaştırıcı değil kolaylaştırıcı olması lazım.

“İŞİNİZİ YAPIN KARDEŞİM…”

Belediyeler Telekom altyapı şirketi olmaya hevesleniyor. İşinizi yapın kardeşim. Kanalizasyon, altyapı hizmetleri, temizlik işi park bahçe sizin işiniz bunlar. İletişimciler işini yapsın. Niye Başkasının alanına hevesleniyorsunuz. Bunlar doğru şeyler değil. Hizmetin devamı yok. Belediyeler buradan para kazanacağım diye yalan yanlış bir sürü kazılar oluyor.

Bütün bunlar artık bir düzene biniyor. bir esasa geliyor ve daha sağlıklı bir altyapının gelişmesi hedefleniyor. Elektronik haberleşme sektörüne yönelik bazı yeni hedeflerimiz var. Bugün yüzde 15 olan sabit geniş bant abone yoğunluğunu 2020’de yüzde 20’ye 2030’da yüzde 30’a çıkmayı hedefliyoruz.

Havada göz gözü görmüyor her taraftan bilgi uçuşuyor. Sabit altyapı modası artık geçti diyemeyiz. Mobil geniş bant abone yoğunluğunu yüzde 80’e 2 sene içinde taşımayı amaçlıyoruz. 2030’a kadar artık yüzde 100’e çıkarmamız lazım.

İnternet kullanımı yüzde 67 seviyesinde. Bilgi toplumu ölçüsü budur. İnternet kullanımı biz yola çıkarken çok düşüktü. Şimdi gelişmiş ülkeler durumdayız.

“5 MİLYON HEDEFİMİZ VAR”

2020’de yüzde 70’i aşacağımızı düşünüyoruz 2030’da yüzde 85’lere ulaşacağız. Fiber İnternet de başka bir alan. Bunun da geliştirilmesi lazım 5 milyon hedefimiz var kısa vadede. Uzun vadede 10 milyon hedefimiz var.

Altyapı bir rekaber aracı olmaktan çıkıyor. Altyapı herkesin kullanım alanında, asıl rekabet o altyapı üzerinde yapacağınız hizmetler, farklılıklar, yeniliklerdir. Farkı orada ortaya koyacaksınız. Orada geliştireceksiniz. Enerjinizi boşu boşuna kazı yaparak kaybetmeyeceksiniz. Mükerrer yatırımlardan kaçınmamız lazım. 

Bugün atılacak imzalar ülkemizin geleceği için çok anlamlı bir gelişme olacak. Haberleşme ağının yaygınlaşması hayatın her alanında yeni gelişmelere imkan sağlıyor. Haberleşme ağı mesafeleri ortadan kaldırıyor. Bürokrasiyi ve aracıları da ortadan kaldırıyor. Bürokrasi demek zaman kaybı, ve işlerin gecikmesi demek.

“BUNUN ÖRNEĞİNİ 15 TEMMUZ’DA GÖRDÜK”

Haberleşme ağının gelişmesi sadece ekonomiye değil ülkenin demokrasi standardını da geliştiriyor. Bunun örneğini 15 Temmuz’da gördük. 15 Temmuz hain darbe girişimi bizim bu iletişim, haberleşme altyapımız gelişmemiş olmasaydı darbeyi önlemek o kadar kolay olmazdı.

Çünkü vatandaşın mobilize olması, sahalara inmesi ve işin gerçeğini öğrenmesi darbecilerin planlarını alt üst etti. Eskiden TRT’yi ele geçiriyorlardı sen sağ ben selamet. Şimdi bir tane TRT yok ki. Haberleşme kanalları kullanılarak ülkemize , bayrağımıza sahip çıktık.

Teknolojilerin verdiği imkan ne kadar güzel biR şey. Allah’a şükür kapsama alanımız bir çok yerde sağlandı.

16 yıllık başarımızın arkasında güven ve istikrar var. Güven ve istikrar hedeflerin tutturmak için olmazsa olmaz. VatAndaş güvenecek desteğini verecek. Güçlü iktidarla memleketin işleri gecikmeden yapılmış olyor. Şimdi vakit Türkiye vaktidir diyoruz. Ve bu duygularla yapılacak seçimlerin de ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini diliyorum”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X