Başbakan Yıldırım’dan ‘yerli otomobil’ açıklaması

Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin, yerli ve milli ürünleri daha çok üreteceğine işaret ederek, “Yerli otomobilin ilk örneğini 2019’da, seri üretimi 2020-2021’de bitirmiş olacağız.” dedi.

Başbakan Yıldırım’dan ‘yerli otomobil’ açıklaması

Başbakan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, TOFAŞ Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Bursa 6. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, el ele vererek 15 yıl boyunca dünyada eşi benzeri olmayan büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi.

“Türkiye büyümeye devam ediyor”

Dünyanın en güçlü ekonomilerinin bile krize girdiği bir dönemde, Türkiye’nin büyümeye, kalkınmaya devam ettiğini belirten Yıldırım, ekonomide seferberlik ruhuyla başladıkları 2017 rekor büyümesinin, ihracat ve istihdam artışıyla devam ettiğini anlattı.

“Şer odaklarına karşı mücadelemiz devam edecek”

Her zaman milletle birlikte yürüdüklerine işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu:

“İstiklalimizi, Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi tehdit eden bütün şer odaklarına karşı mücadelemiz devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti’ni artık hiçbir güç, darbeyle, terörle, tuzaklarla durduramayacak, yürüyüşünü kesemeyecek. Türkiye’nin ekonomisi sağlam, istikrarlı, yıllardır atlattığımız nice badirelere rağmen kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz.”

“Emperyalistler asla amacına ulaşamayacak”

Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütlerini bertaraf ettiklerini ifade eden Yıldırım, “Mehmetçik’imiz  Afrin’de destan yazıyor. Bursa’dan, Osmanlı’nın başşehrinden kahramanlarımıza selam gönderiyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun.” ifadelerini kullandı.

“Başbakan bizi Afrin’e götür” sloganları üzerine Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

“Orası avuç içi kadar bir yer. Kahramanlarımız orada zaten gereken neyse yapıyor. Ama ihtiyaç olduğunda biliyorum ki 81 milyon vatan evladı bu vatan için, bu bayrak için, bu vatan için dimdik hazır olacak. Sadece hudutlarımızın güvenliğini sağlamakla kalmayacağız. Aynı zamanda mazlum ve mağdur milletlerin, zulme uğramış bütün kardeşlerimizin de güvencesi olacağız. Bunu niye yapacağız? Her şeyden önce vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için yapacağız. Suriye topraklarında yuvalanan teröristlerin yarın daha büyük belaya sebep olmaması için yapacağız. Bölgedeki acının son bulması için yapacağız. Suriyeli kardeşlerimizin işgal edilen vatanlarına geri dönmeleri için yapacağız. Daha önemlisi ülkemizin ve milletimizin güvenliği için yapacağız.

Terör örgütlerini maşa olarak, kiralık şebeke olarak kullanan emperyalistler, bölgede asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Türkiye’nin dostluğu değerlidir. Bunu kaybedenler hüsrana uğrar, perişan olur. Zeytindalı Harekatı’na katılan evlatlarımız bu ideallerle hudutlarımızın, izzet-i şerefimizin bekçisidir, koruyucusudur.”

Yerli otomobilde seri üretim 2021’de 

Türkiye’nin, bütün engelleme girişimlerine rağmen 2023 hedeflerine, Cumhuriyet’in 100. yıl hedeflerine adım adım kararlı bir şekilde yürüdüğünü anlatan Yıldırım, sanayide çarkların döndüğünü, üretim artışının devam ettiğini belirtti.

Aralık ayında sanayi üretim endeksinin bir önceki aya göre yüzde 9 arttığını ifade eden Yıldırım, “Bu neyi gösteriyor? Ülkeye, geleceğe güveni gösteriyor. 2018’de ise Aralık ayına göre Ocak’ta yüzde 10 arttı. Ekonomi büyüdükçe, fabrika bacaları tüttükçe daha çok insanımız aş, iş sahibi olacak. Hükümet olarak üretim kapasitemizi, rekabet gücümüzü araştırma, geliştirme kapasitemizi daha da arttıracağız, teknoloji transferini hızlandırarak, yerli ve milli ürünleri daha çok üreteceğiz.” diye konuştu.

2017 yılında 28 milyar dolar ihracat yapıldığını, yerli otomobil üretmenin Türkiye açısından bir mesele değil, mecburiyete dönüştüğünü anlatan Yıldırım, bu hedefi de gerçekleştireceklerini vurguladı.

Yıldırım, yerli otomobilin ilk örneğini 2019 yılında, seri üretimini de 2021’de bitirmiş olacaklarını kaydetti.

“Canla başla çalışmaya devam edeceğiz”

Başbakan Yıldırım, hizmetlerinin, yaptıklarının anlatmakla bitmeyeceğini dile getirerek, “Saatler alır. Onun için burada, bunlara ara veriyorum ve nihayet diyorum ki inşallah 2019’da ülkemizi, milletimizi hak ettiği yere getirmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz; Türkiye’nin birliği için, beraberliği için, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ülküsü için canla başla liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde…” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X