Başkan Aktaş açıkladı! Son 6 ay…

Yıllardır kangren haline gelen doğu hattı minibüslerinin dönüşümü için köklü bir revizyonun sinyalini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Minibüsleri 6 aya kadar kesinlikle otobüse dönüştüreceğiz” dedi.

Başkan Aktaş açıkladı! Son 6 ay…

SEYİT GÜNDOĞAN

Büyükşehir Belediyesi, yılladır Bursa trafiğinin ve özellikle Ankara Yolu’nda kangren haline gelen doğu hattı minibüslerinin otobüse dönüşerek Bursaray istasyonlarına dikey hatlarla çalışması için köklü bir adım atmaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu konuda kararlı olduklarını belirterek, minibüslerin 5-6 içinde kesinlikle otobüse dönüşeceklerini söyledi. Batı hattındaki halk otobüslerinin Bursaray istasyonlarına dikey olarak çalışmaları ve bir düzene sokulmaları yönünde önemli mesafe aldıklarını hatırlatan Aktaş, Doğu hattıyla için de minibüsçülerin 10 Şubat’ta yapılacak olan oda seçimlerini beklediklerini kaydetti. Bu işin yönetimlerini muhatap olarak alacaklarının altını çizen Aktaş, “Minibüsçü esnafına ilkesel olarak ne yapmak istediğimizi ifade ediyoruz ama kesin çözüm yönetimle alakalı olduğu için yeni yönetimi bekliyoruz. O yüzden doğuyu ağırdan alıyoruz. Ama şunu biliyoruz ki kesinlikle minibüs olarak devam etmeyecekler. Otobüs olacaklar ve Elektronik sisteme dahil olacaklar” diye konuştu.

6 AYDA HEPSİ DÖNÜŞECEK

Minibüslerin hiç bir şekilde denetlenemediğine dikkat çeken Aktaş, “Ne yaptıklarını bilmiyoruz. Onlara sorarsanız para kazanamıyorlar bana sorarsanız müthiş para kazanıyorlar. Toplu taşıma işi belediyeye ait bir iştir. Engelliyle, öğrenciyle, şehit aileleriyle ve 65 yaş üstüyle alakalı bir takım haklar verildiyse bunların hepsini uygulanması lazım. Ama bu uygulamanın onlara da zarar vermemesi lazım. Hepsinin tek çatı altında olması lazım. Bursa’ya bu manzara yakışmıyor. Batı hattı otobüsçüleriyle 2.5 ayda üçüncüye bir araya geliyoruz. Daha önce belediye başkanıyla bir araya gelmemişler. Doğu’daki minibüsler 2019 Mart’ına kadar kalmaz hepsini dönüştürürüz. 5-6 aylık süreçte karşılıklı mutabakatla bu işi kökten çözeceğimize inanıyorum. Trafiğin sıkışmasında bir çok parametre var. Bütün parametreleri tek tek tamir etmeyi çalışıyoruz. Bunar tamir etmeden ulaşımı düzeltemeyiz” dedi. 

DOSYA ANKARA’YA KALDI

Öte yandan, Başkan Aktaş’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunmaya hazırlandığı, başta ulaşım olmak üzere yeni Bursaray hatları ve çeşitli projeleri içeren özel dosyası Ankara’ya kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programının acil olarak değişmesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ziyaretini iptal ettiği ve görüşmenin önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı külliyesinde olacağı belirtildi. Cumhurbaşkanlığı özel kalemi tarafından belirlenecek bir tarihte Külliye’de Erdoğan’la detaylı görüşecek olan Aktaş, dosyayı da sunarak destek isteyecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X