Başkan Bozbey: Bir an önce yıkılmalı

Bursa’nın Nilüfer ilçe Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 11 Ekim’de giriş katındaki iki taşıyıcı kolonda çatlaklar oluştuktan sonra boşaltılan 5 katlı apartmanın bir an önce yıkılması gerektiğini bildirdi.

Başkan Bozbey: Bir an önce yıkılmalı

Nilüfer Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mustafa Bozbey ve beraberindeki heyet, Görükle Sakarya Mahallesi Eymir Caddesi’nde bulunan söz konusu binada inceleme yaptı. 

‘En kısa sürede yıkılmalı’

Teknik ekip ve site yöneticileriyle bir araya gelerek bilgi alan Bozbey, binanın çok riskli olduğunu ve çevreye zarar verilmeden en kısa sürede yıkılması gerektiğini vurguladı.

Bozbey, şunları kaydetti:

“Dikkatle binayı inceledik. Etrafındaki yapılar da tedbir amaçlı boşaltıldı. 1996 yılında yapılmış bu binanın oturulamaz olduğunu gördük. Kolonların ve kirişlerin belli noktalarda patlamış olduğu görülüyor. Binanın bir an önce yıkılması gerekiyor. Bu konuda raporlar hazırlandı. Yıkım kararı bir an önce alınacak ve yıkım işlemleri başlayacak. Aynı parselde iki bina daha var. Teknik inceleme ve karot testlerinden sonra bu binalarla ilgili de karar verilecek. Buradaki bütün binaların yıkımında Kentsel Dönüşüm Yasası’ndan yararlanılacak. Böylece vatandaşları mağdur etmeden ilgili bakanlığın verdiği destekleri de hak sahiplerinin lehine kullanarak adımlar atacağız.”

Yaşanan olaydan etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Bozbey, “Bu tür yapıların Bursa genelinde olması muhtemel. İnsanlarımız zaman zaman kolon ve kirişlerin patladığını görüyor ama buna rağmen oraları sıvayıp yok etmeye çalışıyor. Bu, gelecekte büyük bir sorun oluşturabilir ve ölümle sonuçlanabilir. Bütün vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyorum. Bu tür durumlarda teknik inceleme yaptırın çünkü orada can yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X