Başkan Dündar’dan açıklama: Bursa’nın merkezi olacak

Osmangazi Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar başkanlığında gerçekleştirildi. 

Başkan Dündar’dan açıklama: Bursa’nın merkezi olacak

SEYİT GÜNDOĞAN

Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce konuşan Başkan Dündar, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin meclis üyelerine bilgi verdi.  Meclis üyelerinin Muharrem ayını tebrik eden Başkan Dündar, “Bu ay vesilesiyle belediyemizin ve birçok sivil toplum örgütümüzün aşure etkinliklerine katılıyoruz. İnşallah bu ay, birliğimiz, dirliğimiz ve kardeşliğimizin artmasına vesile olur” dedi.

Osmangazi Belediyesi olarak şehre değer katacak projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirten Başkan Dündar, Osmangazi Meydanı Projesi’nde hak sahipleriyle anlaşarak yapılan kamulaştırma yıkımlarının tamamlandığını kaydetti. Dündar, “Şehrin merkezine güzel bir meydan kazandırdık. Projenin ihale süreci başladı. Uzun süredir yaptığımız istişareler, anketler ve görüşmeler sonunda bir mimari çalışma belirlendi. İnşallah bu ay içerisinde ihalesini sonuçlandırıp, Bursa’nın merkezine eski adı Santral’ı ortadan kaldırarak, Türkçe’ye uygun adıyla yeni bir merkezi kazandıracağız. Meydana inşa edeceğimiz bin 500 araçlık 4 katlı otopark şehrin trafiğine büyük nefes aldıracak” diye konuştu. 

Meclis toplantısında söz alan MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın, MHP’nin kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş’in adının Osmangazi’de bir caddeye verilmesi önerisinde bulundu. Aydın’ın önerisi olumlu karşılanırken, bu konuda ilgili komisyonun bir çalışma yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca, Osmangazi Belediyesi’nin Dünya Panoramalar Birliği’ne üyeliği de oy birliğiyle kabul edildi. Meclis toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X