Başkan Dündar’dan tarihi imza

Osmangazi Belediyesi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile İsveç Yerel ve Bölgesel Yönetimler Birliği (SALAR) tarafından yürütülen TUSELOG Projesi’nin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Modülü kapsamında CEMR-Avrupa Yerel Yaşamda

Başkan Dündar’dan tarihi imza

Kadına yönelik şiddeti engelleyecek tedbirlerin konuşulduğu çalıştayda CEMR şartını imzalayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Böylece, Avrupa yerel ve bölgesel yönetimlerin taahhüt ettikleri, ‘yetkilerini ve ortaklıklarını vatandaşları için daha fazla eşitlik sağlamak üzere kullanmayı’ bizler de taahhüt etmiş oluyoruz” dedi. 

Kervansaray Termal Hotelde düzenlenen ve toplumsal cinsiyet eşitliği eğilimleri ve aile içi şiddet konularının işleneceği iki günlük çalıştayın açılışında konuşan Başkan Mustafa Dündar, kadınlara yönelik şiddetin önüne geçmek, kadınların toplumsal hayatta hak ettikleri yere ulaşmalarını sağlamak amacı ile sistemli bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Birleşmiş Milletler’in Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında, 2012’de Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak Kadın Erkek Eşitlik Birimi kurduklarını ifade eden Başkan Dündar, “O günden beri kadınlarımız için çalışmalar yürüten eşitlik birimimiz, tüm personelimize Toplumsal Cinsiyet Eşitliği eğitimleri veriyor. Yine bu kapsamda, Türkiye Belediyeler Birliği’nin de organizasyonları ile İsveç’in Kalmar Belediyesi, Ordu ve Giresun Belediyeleri ile birlikte 2013 yılında, bugün de çalıştayını düzenlediğimiz TUSELOG Projesi çalışmalarına başlandı. Amacımız, kadın-erkek cinsiyet eşitliği ile ilgili çalışmaları en üst seviyeye taşımak” dedi.

Bu konuda ilk somut adımı, Aile Rehberlik Merkezi’ni hizmete açarak attıklarını belirten Dündar, “Aile Rehberlik Merkezi bizim için büyük bir önem taşıyor. Merkezimizde ailelerle, görüşmeler yapılarak psikolojik danışmanlık hizmeti veriliyor, aile içi iletişim, şiddet gibi konularda bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Önümüzdeki zamanlarda da bu konulara ilişkin seminerler düzenlemeyi planlıyoruz” dedi. Geçtiğimiz yıl Mart ayında açılan merkezin, 9 aylık sürede büyük ilgi gördüğünü söyleyen Dündar, “Aile Rehberlik Merkezi’mize şu ana kadar 187’si kadın, 22’si erkek, 70’ i de çocuk ve ergen olma üzere 249 başvuru yapıldı. Başvuranlara yönelik 312 kez psikolojik destek hizmeti verilirken, 68 kişi de ilgili yerlere yönlendirildi” diye konuştu.

İmza töreninde konuşan İsveç’in Kalmar Belediyesi Eş Başkanı Dzenita Abaza, Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen sıkı çalışma ve yöneticilerin gösterdiği çaba ile, projenin başarılı olacağına inandığını söyledi. Dzenita Abaza, “TUSELOG Projesi’nin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Modülü kapsamında, Osmangazi Belediyesi, Giresun ve Ordu Büyükşehir Belediyeleri ile yürüttüğümüz ortak çalışma ile, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunduk. Osmangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştireceğimiz toplantılarda da, kadına yönelik şiddeti engelleyecek tedbirler ve kadın erkek eşitliği konularında neler yapılması gerektiğini konuşacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, CEMR, Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladı. Osmangazi Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 2 gün sürecek eğitim çalışmaları çerçevesinde, Kalmar Belediyesinden gelen uzmanlar tarafından Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi ve Kadın Erkek Eşitliği uygulamaları konusunda, Osmangazi Belediye Meclis üyeleri ve ilgili birim yöneticilerine farkındalık arttırıcı eğitim verilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X