Başkan’dan mesleki eğitim vurgusu

Lise öğrencileriyle biraraya gelen Başkan Özkan, ‘Mesleki eğitimi çok önemsiyoruz. Mesleki eğitime sahip olan bireylerin iş bulması çok daha kolay’ dedi.

Başkan’dan mesleki eğitim vurgusu

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan tarafından 3 yıl önce, ilk ve orta okullarda hayata geçirilen ve büyük ilgi gördükten sonra, bu yıl lise düzeyine de taşınan ‘Başkanımla Okuyorum’ projesi, ilçede tüm hızıyla sürüyor.
Belediye Başkanı Ali Özkan bu kapsamda son olarak, Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasının hem eğitim hayatında hem de sonraki hayatlarında çok önemli katkılar sağladığına değinen Özkan, ‘Karacabey Belediyesi olarak okuma kültürüne, okuma alışkanlığına vurgu yapmak üzere 3 yıl önce başlattığımız ‘Başkanımla Okuyorum’ projesi ile ülkemizde önemli bir farkındalık oluşturduk.

İlk 2 yıl, ilçemizde merkez-kırsal ayırt etmeksizin tüm ilk ve orta okulları dolaştık ve öğrencilerimizle hep birlikte kitap okuduk. Geçtiğimiz yıl ise ilçe stadyumunda 10 bin kişinin katılımıyla düzenlenen kitap okuma etkinliğiyle, projemiz Türkiye çapında büyük ilgi gördü. Sizlerin bu projeyle birlikte kitap okuma alışkanlığı kazanması, aydınlık bir gelecek inşa etme noktasında hepimiz için birer umut kaynağı’ dedi.

KOLAY İŞ BULUYORLAR…

Karacabey Belediyesi olarak, mesleki eğitimin yaygınlaşmasını çok önemsediklerini ifade eden Ali Özkan, şunları kaydetti:

‘Mesleki eğitimi çok önemsiyoruz. Mesleki eğitime sahip olan bireylerin, günümüzde iş bulması çok daha kolay oluyor. Dünyada devletlerin, milletlerin mücadelesi var. Bizim bu mücadelede en önemli avantajımız ise genç ve dinamik nüfusumuzdur. Avrupa nüfusu yaşlanıyor. Üretim yapabilmek için hamle yapabilmek için bu çok önemli. Tabi gençlerimizi uyuşturucu, alkol gibi kötü alışkanlıklardan korumamız gerekiyor. Bununla ilgili Karacabey Belediyesi olarak, gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirebilmesi için sosyal, kültürel, sportif alanlarda çeşitli çalışmalarımız oluyor.

KİTAP OKUMANIN ÖNEMİ…

Eğitimin ilk önemli taşı, kitap okuma alışkanlığını çocuklarımıza kazandırmaktır. Kitapla iletişimimizi iyi kurmamız gerekiyor. Bu alışkanlığını mutlaka kazandırmamız gerekiyor. Çünkü hem eğitim hayatında hem de sonraki hayatta bizlere ciddi katkılar sağlıyor. Bununla birlikte, iyi bir meslek tercihi yapmamız ve sevdiğimiz işlerle ilgili alanda eğitim görmemiz gerekiyor. Herkes, kendi kabiliyetine göre kendi eğilimine ve isteğine göre bir eğitim almalı düşüncesindeyiz. Bunu gerçekleştirirse insan, çalışmaktan keyif alır. Severek yapılan hiçbir işte insan yorulmayı hissetmez. İnşallah sizler de eğitim hayatınızı tamamladığınızda, severek yapacağınız bir meslek tercih edersiniz.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X