Başsavcı Alper’in hayatını kaybettiği kazayla ilgili karar

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve makam şoförünün hayatını kaybettiği kazayla ilgili açılan davada kamyon şoförüne 12 yıl hapis cezası verildi.

Başsavcı Alper’in hayatını kaybettiği kazayla ilgili karar

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve makam şoförü Muzaffer Akşehirli’nin hayatını kaybettiği kazayla ilgili açılan davanın görülmesine Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

 

Duruşmaya, tutuksuz sanıklar kamyon sahibi Zeki Akyol, şantiye şefi İbrahim Yağız ve şirketin şantiye sorumlusu Ali Ünlüler ile sanık ve müşteki avukatları katıldı. Tutuklu sanık kamyon şoförü Uğur Tufan, İzmir 1 No’lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda olduğundan duruşmaya katılmadı.

 

Sanık ve müştekilerin taleplerinin dinlendiği duruşmada müşteki avukatları, olay yerinde yeniden yapılacak keşifle suçluların cezalandırılmasını talep etti.

 

Sanıklar beraatlerini isterken, makam şoförü Muzaffer Akşehirli’nin avukatı ve damadı avukat Uğur Özkul, reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti talebin reddine karar verdi.

 

Alper’in avukatı Neşe Menderes, kamyonun trafiğe çıkmasında ihmali olanların da kazada kusurunun bulunduğunu belirterek tüm sanıkların cezalandırılmasını istedi.

 

Makam şoförü Akşehirli’nin avukatı Uğur Özkul ise bunun basit bir trafik kazası olmadığını ifade ederek, “İhmaller zinciri söz konusudur. Bunun cezası bir kişiye bırakılamaz. Diğer sanıkların da kusuru vardır. Bütün sanıkların cezalandırılmasını talep ediyorum.” dedi.

 

Sanık avukatları ise müvekkillerinin beraatlerini talep etti.

 

Kamyon şoförüne 12 yıl ceza

 

Savunma ve taleplerin alınmasının ardından mahkeme heyeti, duruşmaya bir süre ara verdi.

 

Aradan sonra kararı açıklayan mahkeme başkanı Haki Öncü, kamyon şoförü Uğur Tufan’a “taksirle ölüme sebebiyet vermekten” önce 8 yıl, daha sonra cezanın 1/2 artırılarak 12 yıla çıkarılmasına, diğer sanıklar kamyon sahibi Zeki Akyol, şantiye şefi İbrahim Yağız ve şirketin şantiye sorumlusu Ali Ünlüler’in beraatine karar verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X