Başsavcının tutuklama talebiyle ilgili mahkeme kararını açıkladı

Bir süre cezaevinde kaldıktan sonra etkin pişmanlıktan yararlanarak serbest bırakılan 4 işadamıyla ilgili olarak Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş’un tutuklama talebiyle ilgili mahkeme kararını açıkladı. 

Başsavcının tutuklama talebiyle ilgili mahkeme kararını açıkladı

Mahkeme, 4 ismin yeniden tutuklanmasına gerek görmediği gibi davanın tutuklu sanıklarından 9 kişiyi de tahliye etti.

Bursa eski Valisi Hahabettin Harput’un da aralarında bulunduğu 26’sı tutuklu 60 sanıklı Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ davasında 5. gün tamamlandı. 

BAŞSAVCININ TALEBİ

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş FETÖ çatı iddianamesi’nin görüldüğü Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği talepte soruşturma kapsamında tutuklanan ancak etkin pişkanlık gerekçesiyle serbest bırakılan işadamları F.K., H.G., Ş.U. ve E.A. hakkında yeniden tutuklama talep etmişti.

Ancak, mahkeme bu talebi karara bağlamayı, görülen davanın 5. gününe bırakmıştı. Mahkeme heyeti kararını açıklamadan önce duruşma savcısı da Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş’un isteği doğrultusunda F.K., H.G., Ş.U. ve E.A.’nın tutuklanmasını talep ederek,  Selamettin Özgörüş ile Mahmut Kesici’nin ise serbest kalmasını istedi. 
Savcı aynı zamanda çok sayıda iş adamının mal varlığı üzerindeki tedbirlerin kaldırılması ve dosyada eksik hususların giderilmesi için de dosyada adı geçen bir çok iş adamının yeniden tanık olarak dinlenmesi yönünde de görüş belirtti.

VE BEKLENEN KARAR

Duruşma Savcısı’nın mütalasından sonra saat 15.30’da kararını açıklamak üzere duruşmaya ara veren mahkeme heyeti akşam saatlerinde yeniden toplandı. Beklenen karar ise saat 18.00 sıralarında geldi.

Mahkeme heyeti, hem Cumhuriyet Başsavcısı Kuş, hem de duruşma savcısının tutuklamaya ilişkin talebini reddetti. Böylelikle, 4 işadamı bundan sonra da tutuksuz yargılanacak.

9 KİŞİYE TAHLİYE

Mahkeme’den 9 sanık için tahliye kararı da çıktı. Sevgi Demir ile Veli Velioğlu 50 bin liralık kefaletle, Celal Sevmezler ise bir üst mahkemenin kararıyla kefaletsiz olarak tahliye edildi. Yine tahliyelerine karar verilen isimlerden Turan Boztepe, Eyüp Karakuş, Selamettin Özgörüş, Mahmut Kesici, Cengiz Resimoğlu ve Selahattin Çelik’in ise serbest kalmalarına koşul konuldu.

Bu 6 isim , ‘ev hapsi’nde tutulacak. Duruşma, 23 Şubat’a ertelendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X