Batı Trakya Türkleri iftarda buluştu

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi’nin düzenlediği iftara ilgi büyük oldu.

Batı Trakya Türkleri iftarda buluştu

Yıldırım Yunus Emre Spor Kompleksi’nin fiziki şartları gereği 1.250 kişilik olarak planlanan organizasyona katılım yüksek olunca iftara dakikalar kala 450 kişilik ek servis açıldı. Bunun da yeterli olmayacağı anlaşılınca anons yapılarak katılımcılar bilgilendirildi ve dışarıdan 300 kişilik daha yemek getirtildi. Uyarılara rağmen tesisin kapılarının kapatılmasına izin vermeyen BTTDD Bursa Şubesi yönetimi, hiç kimsenin orucunu açmadan gitmemesi için büyük çaba sarf etti. İftarda toplam 2 bin kişi oruç açtı. Kimsenin ayakta kalmaması adına masalarından kalkan Dernek yöneticileri ve aileleri ile Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri iftarı, saat 22.30’dan sonra dışarıda bir lokantada ancak yapabildi.

ARTIK SPOR KOMPLEKSLERİ DAR GELİYOR

Davetlilerle, ekip arkadaşları ile birlikte bire bir ilgilenen BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Eminlatif, Batı Trakya Türkleri’nin derneğe ve organizasyonlarına ilgisinin inanılmaz düzeyde arttığını belirterek, ”Bundan sonraki organizasyonlarımızı spor komplekslerinden çok daha geniş alanlarda yapacağız. Batı Trakya sevgisi, birliğimiz ve beraberliğimiz artık salonlara, spor komplekslerine sığmıyor. Gecikmeli servisi beklemeden kompeksten ayrılmak zorunda kalan hemşehrilerimizden yönetim kurulu olarak özür diliyoruz. İnşallah bundan sonraki organizasyonlarımızı izin verilmesi durumunda çok daha büyük alanlarda yapacağız” dedi.

KUR’AN-I KERİM OKUNDU

Yıldırım Beyazıt Camii İmamı Halil Kaygısız’ın Kur’an-ı Kerim ziyafeti ile iftarı bekleyen Batı Trakya Türkleri’ne, BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, MHP İl Başkanı Tevfik Topçu, Nilüfer Belediye Başkan Vekili Yalçın Işıkyıldız, Osmangazi Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Ahmet Mehmet Bilgin, AK Parti Yıldırım İlçe Başkan Yardımcısı Şakir Emin, AK Parti Yıldırım İlçe Teşkilat Başkanı İbrahim İsmailoğlu, Batı Trakya Spor Kulübü Başkanı Mümin Çolakoğlu, Batı Trakya Spor Kulübü Osmangazi Şube Başkanı Av. Orhan Kayalı, Batı Trakyalı Türk Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (BATISİAD) Başkanı Ahmet Er, BTTDD Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Hasanoğlu, BTTDD Bursa Şubesi Eski Başkanları Mehmet Koca ve Ahmet Koç, BTTDD Çanakkele Temsilcisi Hamit Giroğlu ile kardeş derneklerin yöneticilerinden oluşan protokol üyeleri de eşlik etti.

BATI TRAKYA’DA SORUNLAR ARTIYOR

Sunuculuğunu Bursa’nın ünlü radyo programcılarından Batı Trakyalı Mahmut Uçakcan’ın yaptığı iftar programında kürsüye ilk olarak BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Ali Eminlatif çıktı. Konuşmasına katılımcıların Ramazan ayını kutlayarak başlayan Eminlatif, Yunanistan’da Batı Trakyalıların sorunları azalmak bir yanda artarken, Türkiye’de soydaşların önemli kazanımlar elde ettiğini vurguladı. Eminlatif, ”Uzun süreli ikamet tezkeresi ve istisnai vatandaşlık başvuruları devam ediyor. Yine Türkiye’de yaşayan Batı Trakyalılar’ın birinci derece yakınlarına sosyal güvenlik anlamında sağlanan avantajlardan yararlanmaya başladık. Başta hemşehrimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Milletvekilimiz Hakan Çavuşoğlu olmak üzere bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bizlere her zaman kucak açan Anavatanımız Türkiye’den Allah razı olsun.

GÖÇ İDARESİ VE SGK’DAN ÇIKMIYORUZ

Uzun süneli ikamet ve sosyal güvenlikle ilgili küçük çaplı sıkıntılar olsa da bunların çözümü yönünde büyük çaba sarf ediyoruz. Neredeyse son 10 gündür çalışma arkadaşlarımla birlikte İl Göç İdaresi ile Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nden çıkmıyoruz. Çalışmalarımız da sonuç veriyor. Uzun süreli ikamet başvurusunda yaşanan sorunlar dün gece sona erdi; başvurular geniş bir takvime yayıldı. İstenen belgelerle ilgili önemli kolaylıklar sağlandı. Biz sizlerden aldığımız güçle bıkmadan usanmadan çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah yarınlar hepimiz için çok daha güzel olacak. Son olarak bu iftarın gerçekleşmesinde büyük katkıları olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye hepiniz adına çok teşekkür ediyorum. Sağolun, varolun, Allah emanet olun.

GENEL BAŞKAN’DAN ÇİPRAS’A ÇAĞRI

BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin ise Atina’ya önemli mesajlar verdi. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’a seslendiğini belirten Hüseyin şunları ”Sayın Çipras, Türkiye’de yaşayan Batı Trakyalıların hiçbir sorunu kalmadı, gelin pazartesi günü Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım’ın Batı Trakya ziyaretinde sizde orada olun. Sayın Yıldırım ile birlikte Gümülcine Türk Gençler Birliği’nin, İskeçe Türk Birliği’nin ve Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’nin 35 yıl önce indirilen tabelalarını yerine asın. Seçilmiş müftülerin Batı Trakya Türk Azınlığının tek temsilcisi olduğunu onların huzurunda ilan edin, Batı Trakya Türk Azınlığının eğitim sorununun son bulacağı sözünü verin, verin ki oradaki birinci sınıf Yunanistan vatandaşı Batı Trakya Türk azınlığı da, çoğunluktan bir farkı olmadığını ve yaşadığı topraklara bu güne kadar gösterdiği sadakatin ve sahiplenmenin karşılıksız kalmadığına inansın ve görsün. Gelin vakıf malları sorununa, eşit temsil hakkına, STK’ların üzerindeki baskılara, seçilmişlere uygulanan gayri demokratik baskıya son verin. Batı Trakya Türklerinin anavatandaki sorunlarının kökünün kazındığı gibi, doğduğu topraklarda yaşayan Batı Trakya Türklerinin de sorunları son bulsun.”

BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin’in ardından MHP İl Başkanı Tevfik Topçu, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse de birer konuşma yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X