‘Bavul’ düzenlendi

Ekonomi Bakanlığı’ndan “bavul ticareti” düzenlemesi…

‘Bavul’ düzenlendi

Türkiye’de ikamet etmeyenlere özel faturayla yapılan satışların (bavul ticareti) yanı sıra yolcu beraberi eşya kapsamında fatura düzenlenmek suretiyle gerçekleştirilecek satışlar, faturanın ilgili gümrük idaresinde onaylatılması kaydıyla ihracat olarak kabul edilecek.

Ekonomi Bakanlığı’nın ‘Türkiye’de İkamet Etmeyenlere Özel Fatura ile Yapılan Satışlar Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği’ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, mevcut tebliğin başlığı ‘Türkiye’de İkamet Etmeyenlere Fatura ile Yapılan Satışlar Hakkında Tebliğ’ olarak değiştirildi. Katma Değer Vergisi (KDV) Genel Uygulama Tebliği’nde yer alan Türkiye’de ikamet etmeyenlere özel faturayla yapılan satışlarla yolcu beraberi eşya kapsamında fatura düzenlenmek suretiyle gerçekleştirilecek satışlar; fatura kapsamı eşyanın ‘yurt dışı edildiğinin’ tespiti amacıyla faturanın ilgili gümrük idaresinde onaylatılması kaydıyla ihracat olarak kabul edilecek. Bunun için mal bedeli dövizlerin aracı banka veya özel finans kurumlarına satılarak döviz alım belgesi düzenletilmesi şartı aranmayacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X